Blåmuggost er en flott ingrediens som gjør seg veldig godt i pai, men husk at mange av disse ostene er veldig salte. Det kan med andre ord være lurt å tenke seg litt om før du tar frem saltkaret.
Dagens rett
Denne paien har en hemmelig ingrediens. Klarer du å gjette hvilken?
Den er kanskje ikke så hemmelig, men definitivt en undervurdert ingrediens. Og denne oppskriften gir ekstra godt resultat.
Redaksjonen
06 April 2021 - 23:00
Pai med skinke og blåmuggost
Fremgangsmåte
- Sett smøret til temperering.
- Paibunn:
- Bland alle ingrediensene til paideigen raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Kjør til deigen samler seg.
- Pakk inn deigen og legg den kjøling i ca. 30 minutter.
- Kjevle deigen ut til en rundt leiv og trykk den ut i en smurt paiform (26 cm i diameter). Prikk deigen med gaffel.
- Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10-15 minutter ved 225 grader. Avkjøl.
- Sett ned ovnstemperaturen til 200 grader.
- Paifyllet:
- Mos ost med en gaffel og rør den ut med fløte og egg.
- Vask purren godt og skjær den i ringer. Bruker du vårløk finsnitter du den.
- Fordel skinke og purre eller vårløk i paiskallet og hell over osteblandingen.
- Stek midt i ovnen i 200 grader i 30-40 minutter til eggestanden har satt seg og paien er gyllen.
Tips:
Denne paien smaker enda bedre med en frisk salat ved siden av.
Våre beste oppskrifter med blåmuggost
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 369.90 kr Bestillingsutvalget92 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 274.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå