Det viktigste er altså dampingen av kveitefileten, som krever din fulle oppmerksomhet for at den skal bli perfekt. Derfor er det lurt å klargjøre sausen og chipsene tidligere på dagen. Og spare fisken til like før servering. Du kan godt legge fisken i en lett saltlake 10 minutter før damping i stedet for å dryss salt over. Tørk i så fall lett av fisken og følg med i løpet av de 10 minuttene den står i ovnen. Sjekk om den er klar med et lett trykk med fingeren på fiskefileten. Den skal gi litt etter, da er den klar til å tas ut. Blir den stående for lenge skilles proteinene ut og den blir tørr.
Dagens rett
Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips
Så enkelt lager du festmat som på restaurant
Med denne oppskriften kan du gjøre forberedelsene i god tid og så er det bare den siste, men så viktige finishen som gjenstår like før servering.
Aase E. Jacobsen
14 Mars 2020 - 01:00
Dampet kveite med paprikasaus og rødbetchips
Fremgangsmåte
- Saus:
- Skjær paprika i to eller fire båter. Grill i ovnen til paprikaen har fått svarte flekker. Pakk paprikaen inn i matpapir og plastpose og la hvile en halvtime. Fjern skinnet og skjær i terninger.
- Rist gresskarkjerner i tørr panne til de begynner å poppe. Sett til side.
- Fres finhakket hvitløk lett i olje tilsett paprikaterninger, tomatjuice, finhakket chili og estragonbladene. Kok opp og kjør sausen i mikser til purékonsistens. Smak til med salt og pepper. Hold sausen varm.
Rødbetchips
Skrell rødbetene og skjær i tynne skiver. Vend i olje. Legg utover bakepapir, dryss med grovt havsalt og stek i ovnen ved 180 grader til de begynner å bli sprø. - Kveite
Dryss litt salt på fisken og damp den i stekeovn ved 150 grader i 10 minutter til den flaker seg fint. - Anrett fisken på paprikasausen og legg rødbetchips på toppen. Server ris ved siden av.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
91 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå