Start med å lage pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, pinjenøtter og hvitløk i en hurtighakker og kjør til en glatt saus. Tilsett parmesanen, og kjør igjen.
Tian:
Del paprikaene i to på langs fra stilkfestet. Fjern kjernene omhyggelig.
Ha paprikaene i en plastpose, ha i olivenolje, salt og pepper, og rist til paprikaene er godt dekket av olje.
Pensle en tian eller annen lav, ildfast form med olivenolje. Legg paprikaene oppi med snittsiden opp, tett sammen. Legg en skive chorizo, et basilikumblad, en halv cherrytomat, en skje pesto, litt løk, litt chili og en bit geitost på hver halve paprika. Drypp mer olivenolje over.
Tips:
Denne retten kan også lages uten pølser og ost som på bildet. Du kan også droppe chili.
Stekes i ovnen ved 200 grader til paprikaene er møre og brune og sprø rundt kanten, og osten er smeltet og bobler, ca 20 minutter.
Serveres på små tallerkener med salatblader, friske basilikumblader på og sitronbåter til å klemme over. Grillet italiensk brød er perfekt til å suge opp den delikate sausen som danner seg i formen.
Her er flere oppskrifter med chorizo
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev