Capsicum chili-tian med geitost og chorizo
Foto: iStock

Capsicum chili-tian med geitost og chorizo

Denne australske versjonen av den provençalske tianen tilberedes i en vid, lav, åpen, ildfast form. Paprika kalles for "capsicum" i Australia, og det er jo det latinske navnet for hele pepperfamilien, også chili.

Fremgangsmåte

Start med å lage pesto:
Ha basilikum, persille, olivenolje, pinjenøtter og hvitløk i en hurtighakker og kjør til en glatt saus. Tilsett parmesanen, og kjør igjen.

Tian:
Del paprikaene i to på langs fra stilkfestet. Fjern kjernene omhyggelig.

Ha paprikaene i en plastpose, ha i olivenolje, salt og pepper, og rist til paprikaene er godt dekket av olje.

Pensle en tian eller annen lav, ildfast form med olivenolje. Legg paprikaene oppi med snittsiden opp, tett sammen. Legg en skive chorizo, et basilikumblad, en halv cherrytomat, en skje pesto, litt løk, litt chili og en bit geitost på hver halve paprika. Drypp mer olivenolje over.

Tips:
Denne retten kan også lages uten pølser og ost som på bildet.  Du kan også droppe chili. 

Stekes i ovnen ved 200 grader til paprikaene er møre og brune og sprø rundt kanten, og osten er smeltet og bobler, ca 20 minutter.

Serveres på små tallerkener med salatblader, friske basilikumblader på og sitronbåter til å klemme over. Grillet italiensk brød er perfekt til å suge opp den delikate sausen som danner seg i formen.

Her er flere oppskrifter med chorizo

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her