Det som ser ut som brokkoli heter bimi og er en krysning av kinakål og brokkoli. Den er forholdsvis ny i grønnsakshyllene. Den kan erstatte brokkoli i oppskrifter og ser penere ut på tallerkenen. Ikke uventet har kokker brukt denne grønnsaken en stund allerede. Kanskje aller viktigst i dag er at det er null svinn med bimi. Stilken smaker som asparges og trenger egentlig bare litt smør for å gjøre jobben. Men den funker helt supert i taco også.
Dagens rett
Vegetartaco med bimi og cashewkrem

By på en morsom og smaksrik vegetarvri på tacoen
Det er ikke brokkoli, men en ekstra god slektning, som fyller tacoen i dag.
Aase E. Jacobsen
19 September 2019 - 02:00
Vegetartaco med bimi og cashewkrem

Fremgangsmåte
- Cashewkrem:
For å lage cashewkremen legger du cashewnøttene i en bolle og heller over kaldt vann. La det trekke i ca. 10 minutter. - Tørk cashewnøttene og bland de sammen i en blender. Tilsett en skvett mandelmelk og miks i 5 minutter eller til de er helt most. Legg det i en bolle.
- Brett tortillalefser i to og plasser på et bakebrett slik at de er klare til å fylles.
- Kok opp vann i en stor kjele. Legg i Bimi og la det koke i 5 minutter før du tømmer ut vannet.
- Del isbergsalaten i de fire tortillalefsene. Dryss over koriander. Deretter legger du Bimi oppi tacoene.
- Dryss over fetaost, chili og vårløk.
- Server fylte tacos med en god saft av limen på toppen sammen med cashewkremen.
Tips:
Et dryss med granateplefrø i tillegg eller i stedet for chili, en en god og frisk vri på denne tacooppskriften.
Det er flere taco-oppskrifter her du må prøve
Her finner du mange grønnsaksretter som smaker veldig godt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
86 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå