Skjær kveiten i serveringsstykker. Varm opp en panne og ha i olje.
Legg fisken i pannen og stek på den ene siden til du ser at fisken er ferdig ca 2/3 opp på siden.
Tilsett litt smør, la det bli varmt i pannen og øs det så over den rå fisken slik at den blir gjennomvarm.
Jordskokkpuré
Skrell jordskokkene og legg dem i sitronvann slik at de ikke blir brune.
Kok jordskokkene møre i vann og mos dem med fløte og smør i en blender eller med stavmikser.
Smak til med salt og litt sitron.
Beurre blanc med nøtteolje
Kok inn finhakket sjalottløk og hvitvin til sirupkonsistens.
Tilsett fløte og visp inn terninger av kaldt smør, litt etter litt. Pass på at det ikke koker, for da vil sausen skille seg.
Smak til med nøtteolje, salt, pepper og sitron.
Legg en skive spekeskinke på tallerkenene. Legg over jordskokkpuré og legg fisken på toppen. Legg beurre blanc rundt.
Bland litt ruccolasalat med revet parmesan, sitron, olivenolje, salt og pepper, og legg på fisken.
Tips: Fisken gjerne fisken i saltlake i ti minutter før du steker den, da blir den enklere å ha med å gjøre og den blir skikkelig saftig. 1 dl salt til en liter vann. Tørk godt av fisken før den stekes.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev