- Skrell mangoen og skjær kjøttet i terninger. Kok opp juicen, ha i mangokjøttet og la trekke ved svak varme noen minutter.
- Kjør i foodprocessor sammen med sitronsaft og soyasaus eller soppkonsentrat. Smak til med salt og pepper.
- Serveres lun og med et godt dryss av finhakket koriander.
- Del opp tynnribben til spareribs hvilket vil si at du skjærer mellom på langs mellom hvert ribbein. Stikk hull i ribbestykkene, to pr bit og putt en sviske inn i hvert hull.
- Varm opp honningen slik at den blir flytende. Rør noen dråper varmt vann sammen med sennep, soyasaus/soppkonsentrat, balsamico, sitronsaft, ingefær, salt og pepper i honningen.
- Legg ribbestykkene i et ildfast fat med bensiden opp og pensle med honningsausen.
- La marinere i en halvtime før du plasserer formen midt i ovnen som er forvarmet til 175 grader. Dekk med aluminiumsfolie.
- Ta formen ut etter 45 minutter, snu ribbestykkene og pensle den andre siden med sausen. La den steke 45 minutter til uten folie. Kjøttet er ferdigstekt når det løsner lett fra benet. Men pass på så ikke det blir brent.
- Server med råstekte eller bakte poteter, dampet broccoli eller en salat samt mangosausen.
Se våre andre oppskrifter på spareribs