Selv om magen bråkker, bør du ta deg tid til å marinere fisken før den grilles. Den ekstra ventetiden belønnes med mer smak. Samtidig som du rekker å lage tilbehøret.
Vi har selvsagt mange flere oppskrifter på grillretter med sjømat
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Sitronmarinerte grillspyd av laks med bønnesalat
Fremgangsmåte
- Skjær laksefileten i store terninger på 3x3 cm.
- Vask tomatene, del dem i store båter og ta ut kjernene. Kutt opp paprikaen i store terninger og del laurbærbladene i to.
- Ha 3 laksebiter på hvert sitt doble trespyd eller metallspyd, hvor du veksler mellom laks, tomat, paprika, sitronskiver og laubær.
- Bland ingrediensene til marinaden sammen og hell den over grillspydene. La grillspydene marinere i minst 15 minutter.
- Legg grillspydene på den varme grillen og grill dem i 2-3 minutter på hver side. Laksen kan godt ha en litt rå kjerne.
- Server grillspydene med bønnesalaten.
- Bønnesalat:
- Legg bønnene i bløt i kaldt vann over natten. Hell av bløtevannet og skyll bønnene godt.
- Ha bønnene i en kjele med rikelig kaldt vann, bouquet garni og de knuste hvitløksfeddene. Kok opp og skru ned varmen slik at bønnene så vidt koker til de blir møre.
- Hell av kokevannet og skyll bønnene raskt under kaldt vann. Fjern krydderet og hvitløksfeddene og la bønnene avkjøles.
- Del tomatene i båter og ta ut kjernene, skjær tomatkjøttet i små terninger. Hakk rødløk, paprika og oliven i fine terninger, finhakk persillen, og bland alt sammen med bønnene.
- Bland sammen dressingen og hell denne over bønnesalaten.
Mange deilige oppskrifter med laks finner du her
Her finner du gode oppskrifter på sjømat på grillen
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG