Skogen bugner nå av herlige bær, så hvorfor ikke benytte seg av anledningen og bruke dem i de herligste drinker?
Her har vi laget en forfriskende drink med flott bærfruktighet og delikat krydderpreg av frisk basilikum.
Den anerkjente britiske bartenderen Merlin Griffiths som er kjent fra BBCs største mat og drikkeprogram, Saturday Kitchen, er opphavsmannen til denne delikate drinken som er en vri på den klassike drinken Collins.
Flere klassiske cocktailer finner du her
Griffiths er kjent for sine innovative cocktailer og ikke minst for å kombinere de med mat. For at dette skal lykkes må drinken derimot ikke være for sterk, og gjerne holde den samme styrken som et glass vin på ca 13 prosent.
Husk å servere cocktailen før maten slik at gjesten får smakt den for seg, og server godt med vann ved siden av.
Denne cocktailen som han har laget på en av de mest kjente ginsortene, Bombay Sapphire, anbefaler han servert til en litt utradisjonell carpaccio.
Les hele historien til Bombay Sapphire her
Gin er et av våre aller mest populære brennevinstyper, og noen mener at gin er gin. Så langt derifra!
Gin er så mye mer, og det finnes en rekke forskjellige gintyper med hver sin helt spesielle karakter og bruksområde.
Den beste ginen på Vinmonopolet
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.
Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.
Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her
Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din
Sapphire Blueberry & Basil Collins drinkoppskrift
Fremgangsmåte
Legg blåbærene og basilikum i et høyt drinkeglass og knus dem lett sammen.
Tilsett sitronsaft, sukkerlake og Bombay Sapphire. Fyll glasset med is og rør rundt.
Legg på mer is og topp glasset med club soda. Pynt med to basilikumblader.
Prøv denne drinken til en herlig carpaccio .
Tips: Friske blåbær kan du nå få tak i hele året i velassorterte butikker, men du kan også bruke frosne.
Variér drinken med friske bringebær, bjørnebær, andre bær eller frukt for å lage nye smaker.
Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få ukens drink som nyhetsbrev
Carpaccio
Fremgangsmåte
Ta majones av fin kvalitet og bland sammen med hvitløkspuré og trøffelolje.
Skjær oksefileten i så tynne skiver som mulig, gjerne ved å fryse fileten halvveis da det er lettere å få helt tynne skiver da.
Alternativt er å legge filetskivene mellom to plastfjøler og banke dem flate før de legges over på tallerkenen.
Det er smak og behag om avgjør om man liker carpaccioen tynn eller litt tykkere.
Når kjøttet ligger på tallerkenen heller du litt trøffelolje over fileten, og strør over salt og pepper etter smak.
Legg rucculasalat over fileten sammen med pinjekjernene. Tilslutt rives flak av parmesanost og strøs over.
Serveres med en stor skive sitron.
Her får du sært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig