Chilimarinert kyllingfilet

Kylling er en mager og svært takknemlig råvare å jobbe med i kjøkkenet. Kjøttet smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Tips til marinering samt gode vinforslag av både rød og hvit karakter får du dersom du leser vi
Redaksjonen
12 Juni 2003 - 01:00

Det er gøy å marinere, særlig når man har laget marinaden selv og er spent på resultatet. Hvitt kjøtt innbyr til marinering fordi det har en nøytral egensmak som lett lar seg kombinere med andre smaker. En marinade skal selvfølgelig bestå av noe krydder eller annet som setter smak på kjøttet. I tillegg må det være litt olje, for å fordele og forsterke smaken som krydderet gir. Endelig er det ofte noe syrlig i en marinade, - noe som både gir en frisk smak og som kan øke holdbarheten i sommervarmen noe. Eddik, vin, sitronsaft, kefir eller yoghurt er mest vanlig. Det er smart å lage marinaden i en plastpose, legge kjøttet i posen og knyte den. Da er det enkelt å snu posen et par ganger i løpet av marineringen for at alt kjøttet skal få like mye smak.

Det finnes også mange ferdige marinader man kan kjøpe, men som regel blir det billigere å lage dem selv. Dessuten er det mer utfordrende å eksperimentere seg frem til sin egen "verdens beste marinade" med spennende kryddere og smaker.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Chilimarinert kyllingfilet

Chilimarinert kyllingfilet

Fremgangsmåte

Mariner kyllingfiletene i noen timer (eller så lenge du har tid). Stek filetene i smør eller olje 3-4 minutter på hver side og la dem "hvile" like lenge.

Stek sjalottløk, ingefær og hvitløk mykt i smør i en panne. Ha i paprika, timian og laurbærblad. Spe med vin og buljong og la alt koke på svak varme til paprikaen er myk. Smak til med salt og pepper. Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sausen glatt. Sil den om nødvendig.

Skjær squash og kokt, skrelt rødbete i staver. Ha dem i en kjele og hell på fløte. Kok i noen minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Server kyllingfiletene med pasta, kremet squash- og rødbetekompott og paprikasaus. Pynt gjerne med noen ringer chili.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her