Som de fleste pizzatyper kan også calzone fylles med det meste. Den kan lages helt uten kjøtt eller med en 50/50 miks av kjøttdeig og grønnsaker som linser, og/eller squash og sopp.
Dagens rett
Foto: (Aperitif.no)
Calzone kan også bli din pizzafavoritt
Calzone betyr bukse på italiensk. Hvorfor denne napolitanske retten har fått dette navnet er det ingen som riktig vet. En ting er i hvert fall sikkert: Det smaker knallgodt.
24 August 2023 - 23:00
Calzone med oregano
Fremgangsmåte
- Pizzadeig:
Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen og la den heve til dobbel størrelse. - Tomatsaus:
Varm litt olje i en stekepanne og stek løken myk. - Tilsett tomater, paprikapulver og oregano og la småkoke i 5 minutter.
- Sett til side og varm opp resten av oljen.
- For vegetarisk utgave hopper du over denne:
- Tilsett kjøttdeigen. Stek gjennom. Ha i løk/tomatmiksen og smak til med salt og pepper.
- For vegetarisk utgave blander du inn linser i tomatsausen og smaker til med salt og pepper.
- Montering: Del deigen i 4 og kjevle ut rundinger, ca. 25 cm i diameter.
- Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver deig, og dryss over ost.
- Pensle calzonene med sammenvispet egg.
- Dryss eventuelt over litt oregano og revet ost. Stekes på 230°C i 20-25 minutter.
Tips: Du kan godt erstatte halvparten av kjøttdeigen med linser eller også squash og sjampinjong.
Her finner du over 100 pizzaoppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 298.30 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 299.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå