Bygde om - mistet bevilling

Da Hjorten Kro og Motel på Kaupanger ble bygd om mistet stedet skjenkebevillingen.
Redaksjonen
15 Juni 2007 - 11:30

- Jeg vil klage på vedtaket fordi jeg føler meg urettferdig behandlet, skriver Marit Flåten i et brev til Sogndal kommune.
 
Drevet i tre år
Hun har drevet den snart 20 år gamle kroa i tre år. I alle år har hun hatt skjenkebevilling. Men så valgte hun å bygge om lokalet. Den bakerste delen, som tidligere var restaurant, har nå blitt leiligheter. Den fremre delen var tidligere kafé, og har nå blitt den nye kroa.
 
Men da sa kommunen stopp.
 
"Spesielle tilfeller"
"Den gamle skjenkebevillingen gjaldt for restaurant på baksiden av bygget, og skjenking i det som tidligere var kaféområdet var bare aktuelt i spesielle tilfeller der det var en egen søknad for hvert tilfelle". Mener kommunen.
 
- Det ikke lenger snakk om et eget kaféareal, sier Flåten oppgitt til Sogn Avis.
 
Lokalt tilbud
- Jeg bygde om fordi jeg ville gjøre kroa koseligere, samtidig som jeg ville fortsette med å tilby lokalbefolkningen et tilbud med alkoholservering, sier hun.
 
I dag må hun levere inn en ny søknad for hver kveld hun ønsker å servere alkohol på Hjorten.
 
Men Flåten har klagd og saken skal til ny behandling 21. juni.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?
+

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?

Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribberestene får nytt liv i en banh mi
Dagens rett

Ribberestene får nytt liv i en banh mi

I løpet av en halvtime har du tryllet dem om til en saftig, sprø og syrlig-skarp smaksopplevelse.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

Tre barolo-kupp i 2020-årgang venter på et pol nær deg

Samtlige er gode gamle kjenninger som i denne årgangen har fått ekstra mye sjarm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka
+

Quintonil er Mexico bys beste restaurant og et fyrtårn for dette gastronomiske mekka

Mexico by er en av verdens mest mangfoldige gastronomiske metropoler. I bunnen for byens restauranter ligger engasjementet for tradisjonell meksikansk mat. Noen med en stor porsjon kreativitet og nytenkning. Deriblant Quintonil og Sud777.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant
+

Mattrender 2025: Nå kan du spise taco også på Michelinrestaurant

Da snakker vi ikke om den norske fredagstacoen, men den autentiske meksikanske som fortsetter å være en sterk trend også i 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny
Guide
Oppskrifter januarmenyen

25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

At vi har sagt farvel til julens utskeielser, behøver ikke bety en hverdag fattig på smak, bare lettere. Her er 25 oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mexico: Maten som overlevde europeerne fortsetter å sette preg
+

Mexico: Maten som overlevde europeerne fortsetter å sette preg

Førcolumbianske mattradisjoner er en av grunnpilarene i det meksikanske kjøkkenet. Samtidig er det en gastronomi som fortsatt lever i beste velgående i sin opprinnelige form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?
+

Visste du at Mexico har Amerikas eldste vingård?

Med Amerikas aller eldste vingård er det klart at Mexico må heve stemmen i dagens vinmarked. De meksikanske vinmarkene vokser derfor, og et mangfold av druer fyller stadig flere vinglass med intense og særegne viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her