Start med å tilberede sirupen.
Skrell 4 sjalottløk uten å kutte i selve løken.
Legg disse i en kjele sammen med vin, hele pepperkorn og laubærbladet. Ha på lokk og kok til væsken er redusert til 1 dl og løken er mør. Ta av lokket og tilsett sukker og vineddik.
Reduser på middels varme mens du vender løken forsiktig til den er glasert på alle sider. Sett til side mens du tilbereder kantarellene.
Surr sjalottløk og hvitløk i olje til det er mykt. Tilsett kantarellene og stek på middels varme. Tilsett smør mot slutten og skru opp varmen. La det hele surre til soppen har absorbert smøret. Ta bort fra varmen og tilsett salt og pepper.
Stek baconet separat i smør til det er sprøtt. Anrett på tallerken og dryss over gressløk.
Her er mange flotte oppskrifter med kantareller
Se alle våre gode oppskrifter med sopp
Er du i tvil, les våre tips om soppsanking her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig