Drikke
By på en vårlig og krydret drink

By på en vårlig og krydret drink

Denne drinken er som skapt for mars måned – vårlig gul og godt krydret som den er. Prøv ukens oppskrift.
Redaksjonen
27 Mars 2015 - 13:00

Få Ukens drink som nyhetsbrev

Safran brukes altfor sjelden, både i matlagingen og drinkmiksingen. Det er en intens aroma som krever trening. Det er dessuten en kostbar ingrediens som gjør at du kanskje ikke har anledning til å bomme for mye.

Gå etter en dyp rød farge

Fordelen er at det skal lite safran til for å gi mye smak og aroma. Safran dufter helt fantastisk og etterlater også en intens gulfarge.

Aller best er hel safran, det vil si i form av de lange trådene. Ekte safran er egentlig arrene fra en spesiell type krokus (Crocus sativus – også kalt safrankrokus). Det er vanskelig å bedømme kvalitet på safran for en ulært, så det må du overlate til de som pakker og videreselger. Men du skal se etter en dypt rød farge samt at trådene skal være tørre.

Se alle de fristende rettene du kan bruke safran i

Bildet av ukens drink gir et godt inntrykk av hvordan hel safran ser ut.

Sammen med kanel gis denne drinken en uttalt, men ikke for påtrengende karakter. En kombinasjon som absolutt bør prøves.

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Safran- og kanelmartini

Safran- og kanelmartini

Fremgangsmåte

Shake alle ingredienser, bortsett fra garnityr, først uten is så med masse is i shakeren. Sil over i et avkjølt martiniglass og pynt med en liten klype hel safran.

Safran- og kanelsirup:
Kok opp alt i en kjele. Reduser varmen og la blandingen trekke i 8-10 minutter under omrøring. Ta av varmen og avkjøl. Sil over i en glassbeholder og sett på lokk/kork. Holder seg i kjøleskapet i 2 uker.

Sendt inn av Belvedere

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her