Safran brukes altfor sjelden, både i matlagingen og drinkmiksingen. Det er en intens aroma som krever trening. Det er dessuten en kostbar ingrediens som gjør at du kanskje ikke har anledning til å bomme for mye.
Gå etter en dyp rød farge
Fordelen er at det skal lite safran til for å gi mye smak og aroma. Safran dufter helt fantastisk og etterlater også en intens gulfarge.
Aller best er hel safran, det vil si i form av de lange trådene. Ekte safran er egentlig arrene fra en spesiell type krokus (Crocus sativus – også kalt safrankrokus). Det er vanskelig å bedømme kvalitet på safran for en ulært, så det må du overlate til de som pakker og videreselger. Men du skal se etter en dypt rød farge samt at trådene skal være tørre.
Se alle de fristende rettene du kan bruke safran i
Bildet av ukens drink gir et godt inntrykk av hvordan hel safran ser ut.
Sammen med kanel gis denne drinken en uttalt, men ikke for påtrengende karakter. En kombinasjon som absolutt bør prøves.
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter hvis du bruker Mine sider og Bartender.
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.