Ukens kake

Rullekake med sitronfromasj

By på noe ekstra friskt og sommerlig til kaffen i dag

By på noe ekstra friskt og sommerlig til kaffen i dag

En klassiker som dette med en liten vri får fart på seg når den settes på bordet.
Aase E. Jacobsen
01 Juli 2021 - 10:00

Rullekake er kanskje ikke den mest trendy kaketypen, men du verden hvor godt det smaker. Spesielt når den fylles med noe mer sexy enn krem og bringebærsyltetøy. Her er det sitron som er smaksdriveren og det løfter inntrykket betydelig. I oppskriften er det brukt gelepulver, men du kan selvsagt lage gele fra bunnen av med sitronsaft og gelatin. 

Se våre andre oppskrifter på rullekake

Vårt forslag er å øke intensiteten i sitronsmaken ved å smøre på et lag med sitroncurd. Eller kanskje en annen kontrasterende smak på curden for å være litt crazy. Det r lov å eksperimentere.

Slik lager du curd med forskjellige typer frukt

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig 

Rullekake med sitronfromasj

Rullekake med sitronfromasj

Fremgangsmåte

  1. Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett forsiktig mel og bakepulver (ikke piske inn).
  2. Bruk langpanne med smurt bakepapir og hell røren jevnt utover. Stekes ved 250 grader i 4-5 minutter midt i ovnen. Ta ut kaken med bakepapiret og legg det på et fuktig glasshåndkle.
  3. Ha på litt jordbær- eller bringebærsyltetøy på den ferdigstekte rullekaken og rull den tett sammen. (Bruk bakepapiret og håndkleet til å rulle) La rullekaken stå og "feste" seg litt.
  4. Når kaken er helt ferdig, skjær stykker av 1 cm tykkelse. Legg kakestykkene tett i tett langs kanten i bunnen av en kakeform, samt noen i midten.
  5. Mellomspill
    Lag geleen etter oppskriften på pakken. Den ferdige geleen deles likt i 2 boller. Bolle 1 skal settes til avkjøling i kjøleskap og bolle 2 skal stå i romtemperatur (slik at denne ikke stivner).
  6. Fromasj:
    Alt piskes til stiv krem. Geleen i bolle 1 skal være halvstiv, nesten fast, og blandes lett inn i kremen. Ikke piske.
  7. Blandingen skal nå helles opp i kakeformen over rullekakene. Sett alt i kjøleskapet en times tid til fromasjen har stivnet.
Tips:
Har du sitroncurd, kan du smøre et lag over kakebunnen før du fordeler over sitronfromasjen. Det gir ekstra intens og god sitronsmak.
 
 
Avslutning:
Finn frem serveringsfatet og snu den stive kaken opp/ned på fatet. Løsne forsiktig av kanten av formen og fjern bunnen. Klem så igjen kanten av formen og hell i geleen fra bolle 2. Alt settes så i kjøleskapet, og når all geleen er stiv er kaka ferdig.

Her er det over 400 andre kakeoppskrifter du kan velge blant

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Nicolai

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften
Ukens kake
Christmas cake

Det er nå du skal bake ekte engelsk christmas cake, så får den godgjort seg til julaften

Denne kraftpakken av en julekake kommer du til å ha glede av hele julen. Kanskje også neste jul. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her