Godbiter i pollisten
Magnum-kupp fra Burgund

Magnum-kupp fra Burgund

Denne Faiveley-vinen er en skikkelig godbit – spesielt når den er å få i magnum.
Aase E. Jacobsen
25 Februar 2016 - 13:00

 

Faiveley Mercurey La Framboisiére 2013 er en virkelig lekkerbisken, parfymert og delikat med nydelige bringebærtoner – nøyaktig slik navnet lover.

Les mer om Faiveley og hvordan de jobber

Det er for øvrig navnet på en vinmark som er så sterkt knyttet til Faiveley at selskapet har lagt alle sine aktiviteter i Côte Chalonnaise inn under fellesnevneren Domaine de la Framboisiére. Men det er bare denne vinen som får sine druer fra den 11 hektar store vinmarken med dette navnet. Den har et jordsmonn av leire og kalk som er pinot noirs favorittjordsmonn. Vinplantene som brukes i dag er inntil 66 år gamle.

Også den vanlige Mercurey-en er å få i magnum og i den vellykkete 2013-årgangen.

Den er fortsatt et godt kjøp selv om den har gått en del opp i pris

 Men ingen av disse kommer opp mot Faiveley Mercurey 1er Cru Clos du Roy 2013 – riktignok i vanlig flaske – når det gjelder kraft. Denne vinen har åpenbart hatt glede av forholdene i 2013 som kjennetegnes av lav avling og ekstra lang vekstsesong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den har tydelig mineral-/jordsmonnspreg, frukten er flott og syren frisk, tanninene er gode og alt dette borger for en vin for kjelleren. Og best av alt. Den er noe så sjelden som et meget godt kjøp fra Burgund.

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra Framboisiere-vinmarken.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers dinner 11. mars i Oslo

En helaften med spansk eleganse på Bon Lio

Den 11. mars kan du bli med på en uforglemmelig kveld der fem eksepsjonelle viner fra Priorat matches med en utsøkt 5-retters meny fra Bon Lio.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her