Godbiter i pollisten
Magnum-kupp fra Burgund

Magnum-kupp fra Burgund

Denne Faiveley-vinen er en skikkelig godbit – spesielt når den er å få i magnum.
Aase E. Jacobsen
25 Februar 2016 - 13:00

 

Faiveley Mercurey La Framboisiére 2013 er en virkelig lekkerbisken, parfymert og delikat med nydelige bringebærtoner – nøyaktig slik navnet lover.

Les mer om Faiveley og hvordan de jobber

Det er for øvrig navnet på en vinmark som er så sterkt knyttet til Faiveley at selskapet har lagt alle sine aktiviteter i Côte Chalonnaise inn under fellesnevneren Domaine de la Framboisiére. Men det er bare denne vinen som får sine druer fra den 11 hektar store vinmarken med dette navnet. Den har et jordsmonn av leire og kalk som er pinot noirs favorittjordsmonn. Vinplantene som brukes i dag er inntil 66 år gamle.

Også den vanlige Mercurey-en er å få i magnum og i den vellykkete 2013-årgangen.

Den er fortsatt et godt kjøp selv om den har gått en del opp i pris

 Men ingen av disse kommer opp mot Faiveley Mercurey 1er Cru Clos du Roy 2013 – riktignok i vanlig flaske – når det gjelder kraft. Denne vinen har åpenbart hatt glede av forholdene i 2013 som kjennetegnes av lav avling og ekstra lang vekstsesong.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den har tydelig mineral-/jordsmonnspreg, frukten er flott og syren frisk, tanninene er gode og alt dette borger for en vin for kjelleren. Og best av alt. Den er noe så sjelden som et meget godt kjøp fra Burgund.

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Fra Framboisiere-vinmarken.

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her