Kyllingkjøttet er tandert og magert, og det å legge en kombinasjon av smakstilsetning, syre og fett under skinnet, er et triks som fungerer veldig godt. Her er det brukt også bulgur/couscous som gir et ekstra tykt lag under skinnet og hjelper til å holde saftigheten inne i kyllingkjøttet.
Dagens rett

Foto: (Janna Danilova)
Når du legger en bulgur- og urteblanding under skinnet på kyllingen, blir den ekstra saftig
Om du ikke får tak i kyllingbryst med skinn, kan du bruke lår eller gå for en hel kylling. Det blir ekstra feststemt.
14 Mars 2025 - 00:00
Bulgurfylt kyllingbryst

Fremgangsmåte
- Ha bulgur el couscous i en bolle og hell over kokende vann. La det stå i ca. 15 minutter.
- Hell av overflødig vann.
- Tilsett urter, sitronsaft, krydder og smeltet smør og bland godt.
- Løsne skinnet forsiktig på kyllingbrystet, slik at det blir en lomme under skinnet.
- Fyll lommen med bulgurblandingen og jevn den ut.
- Legg kyllingbrystene i en ildfast form og pensle dem med smør tilsatt litt salt og pepper.
- Stek ved 180 °C i ca. 20 minutter.
- Server med spirer og ovnsbakte poteter, evt lettkokte grønnsaker som asparges og sukkererter.
Tips: Du kan fint bruke kyllinglår, men de trenger litt lenger steking. Oppskriften egner seg også for en hel kylling.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 313.70 kr Spesialutvalg89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
Ovnsbakte båtpoteter

Fremgangsmåte
- Skjær poteter i båter, vend dem i en blanding av sennep, olivenolje og krydder.
- Legg potetene i en form, krydre med salt og pepper, og stek ved ca 200 grader i ca 30 minutter eller til de er fine og brune. Jo tynnere båtene er, jo sprøere blir de i ovnen.
Tips:
Du lager disse potetene enkelt på grillen samtidig at du griller andre ting. Legg dem i en metallform og snu dem en gang i løpet de 15-25 minuttene det tar - alt avhengig av størrelsen på potetbåtene og hvor sterk varme grillen står på.
Se alt det gode du kan bruke poteter til
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå