De aller fleste som har solbær i hagen bruker disse deilige bærene til å lage vin, saft eller syltetøy. Solbær er like godt i bakst som for eksempel rips, og det er derfor synd at vi bruker dem så sjelden på denne måten.
Sunnest av alle
Solbær er også bærsorten som inneholder flest sunne næringsstoffer, så dagens oppskrift kan nesten kalles «helsekost».
Det du bør huske på når du fyller bær eller frukt i en muffins er at steketiden da forlenges med noen minutter. Særlig hvis bærene er frosne.
50 gram er perfekt
En perfekt stekt muffins er som en liten formkake: litt sprukket på toppen. Hvis du vil steke dine muffinser for å få en fin og jevn overflate, skrur du ned temperaturen og øker steketiden noe. Men husk å følge med slik at dine muffinser ikke blir tørre.
Min erfaring er at de vanlige formene man får kjøpt på dagligvarebutikk rommer akkurat 50 gram røre som er perfekt vekt for en muffins.
TIPS: Har du en gammeldags iskremskje så kan du bruke denne til å måle opp røren slik at du får like store muffinser. Se flere kokketips