Før sommerens jordbær og bringebær for alvor veltes ut på markedet, er det nå du skal rydde i fryseren. Finner du en boks med fjorårets bringebær, ja da er det bare å sette i gang. Denne kaken kan forresten fint lages med blåbær også. Det blir en ekstra kul match.
Ukens kake
Sitronkladdekake med bringebærmousse
Mens vi venter på bringebærene fra hagen, bruker vi opp de fryste til denne herlige kaken
Kombinasjonen av sitron og bringebær er avhengighetsskapende. Denne kaken blir garantert spist opp.
Aase E. Jacobsen
22 Juni 2023 - 10:00
Sitronkladdekake med bringebærmousse
Fremgangsmåte
- Sitronkladdekake: Sett ovnen på 175°C, over- og undervarme.
- Kle en springform, ca. 24 cm i diameter, med bakepapir.
- Smelt smør og bland med skallet og saften fra en sitron.
- Tilsett resten av ingrediensene og rør om til en jevn røre. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i ca. 25 minutter.
- Avkjøl i kjøleskap i ca. 4 timer.
- Bringebærmousse: Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med vann.
- Kok bringebær til mos i en kjele. Sil bort kjernene.
- Kok opp bringebærmosen med sukker.
- Sil vannet av gelatinplatene, og rør gelatinen inn i den varme bringebærsausen. Avkjøl.
- Visp fløten. Pass på å vispe den løst, da moussen kan skille seg hvis kremen er for stramt pisket.
- Rør forsiktig inn bringebærblandingen, litt om gangen.
- La moussen stivne i kjøleskapet i ca. 2 timer.
- Sprøyt moussen på den kalde kaken som på bildet og pynt evt med friske bær.
Mange flere deilige kaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
Forsiden akkurat nå