Det finnes en rekke oppskrifter på den klassiske Boxtyen, og noen foretrekker å servere potetpannekakene med søtt tilbehør, mens andre serverer det med salt topping. De kan godt serveres sammen med suppe - som er en norsk tradisjon - eller som del av et tapasbord.
Dagens rett
Boxty - irske potetpannekaker
Disse potetpannekakene er avhengighetsskapende - ikke rart de er så populære i Irland
Denne tradisjonelle irske oppskriften passer like godt i Norge, for poteter har også vi nok av.
Redaksjonen
08 Oktober 2020 - 01:00
Irske potetpannekaker - Boxty
Fremgangsmåte
- Skrell potetene og riv de fint på et rivjern. Ha de i et ren kjøkkenhåndkle og vri ut så mye væske som mulig av potetene.
- Skrell de kalde, kokte potetene oms de godt - bland med de revne potetene og eggene.
- Bland sammen mel, bakepulver og sat og ha i potetblandingen. Ha i melk litt etter litt og rør godt til du har en tykk røre, tilsett eventuelt mer melk.
- Varm en tykkbunnet stekepanne over middels varme og ha i smør. Ha i en sleiv med røre slik at du får litt tykke pannekaker.
- Stek pannekakene gylne på den ene siden før du snur de og steker de videre på den andre siden. Ha litt smør på hver pannekake.
Server gjerne med revet hard ost over som parmesan eller en norsk type over og servere med spekemat.
Tips:
Dersom du lager denne røren god og tykk kan du også lage potetlapper.
Tips:
Du kan lage en søt versjon ved å ha litt smør på hver pannekake og server dem varme med sukker ved siden av.
Flere oppskrifter på pannekaker finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG
-
79 POENG
-
Forsiden akkurat nå