- Skrell potetene og riv de fint på et rivjern. Ha de i et ren kjøkkenhåndkle og vri ut så mye væske som mulig av potetene.
- Skrell de kalde, kokte potetene oms de godt - bland med de revne potetene og eggene.
- Bland sammen mel, bakepulver og sat og ha i potetblandingen. Ha i melk litt etter litt og rør godt til du har en tykk røre, tilsett eventuelt mer melk.
- Varm en tykkbunnet stekepanne over middels varme og ha i smør. Ha i en sleiv med røre slik at du får litt tykke pannekaker.
- Stek pannekakene gylne på den ene siden før du snur de og steker de videre på den andre siden. Ha litt smør på hver pannekake.
Server gjerne med revet hard ost over som parmesan eller en norsk type over og servere med spekemat.
Tips:
Dersom du lager denne røren god og tykk kan du også lage potetlapper.
Tips:
Du kan lage en søt versjon ved å ha litt smør på hver pannekake og server dem varme med sukker ved siden av.
Flere oppskrifter på pannekaker finner du her