Irske potetpannekaker - Boxty
Apéritif

Irske potetpannekaker - Boxty

Det finnes en rekke oppskrifter på den klassiske irske Boxtyen. Noen foretrekker å servere potetpannekakene med søtt tilbehør, mens andre serverer det med salt topping.

Fremgangsmåte

  1. Skrell potetene og riv de fint på et rivjern. Ha de i et ren kjøkkenhåndkle og vri ut så mye væske som mulig av potetene.
  2. Skrell de kalde, kokte potetene oms de godt - bland med de revne potetene og eggene.
  3. Bland sammen mel, bakepulver og sat og ha i potetblandingen. Ha i melk litt etter litt og rør godt til du har en tykk røre, tilsett eventuelt mer melk.
  4. Varm en tykkbunnet stekepanne over middels varme og ha i smør. Ha i en sleiv med røre slik at du får litt tykke pannekaker.
  5. Stek pannekakene gylne på den ene siden før du snur de og steker de videre på den andre siden. Ha litt smør på hver pannekake.

Server gjerne med revet hard ost over som parmesan eller en norsk type over og servere med spekemat.

Tips:
Dersom du lager denne røren god og tykk kan du også lage potetlapper.

Tips:
Du kan lage en søt versjon ved å ha litt smør på hver pannekake og server dem varme med sukker ved siden av.

Flere oppskrifter på pannekaker finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her