Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 16. januar i Oslo

Nyttårstilbud på en smakreise gjennom Chile og Argentina

Nyttårstilbud på en smakreise gjennom Chile og Argentina

Økt kvalitet i Sør-Amerika gjør vinene derfra stadig mer populære, denne kvelden viser Sebastian Bredal som er Master of Wine deg hvorfor.
01 September 2022 - 09:30

Kvaliteten på vinene fra Sør-Amerika blir stadig bedre, og her gir vi deg sjansen til å smake og lære mer om viner fra Chile og Argentina. Grunnen til at kvaliteten stadig øker er mye fordi de kan ha vinmarker veldig høyt over havet kombinert med veldig godt jordsmonn.

Chile blir av mange ansett som det perfekte landet å dyrke vin i. Vinmarkene får mye sol, kombinert med vann fra Andes-fjellene og kjølige vinder som kommer fra Stillehavet med Humboldt-strømmen fra Antarktis. Argentina lager også meget gode viner og spesielt på nasjonaldruen Malbec.

Denne kvelden får vi smake mange forskjellige druer fra fire forskjellige produsenter som holder til i Chile og Argentina. Hovedfokuset blir på Chile, hvor vi skal innom kjente produsenter som Santa Rita, Casa Silva og Odfjell. Odfjell ble startet i Maipodalen nær Santiago av Dan Odfjell fra Bergen, han fikk høstet sin første årgang i 1998. Dan Sr har nå trukket seg tilbake og nyter livet som pensjonist og det er sønnene Laurence og Dan Jr som har overtatt roret.

Norsk fjording i Odfjells vinmarker Foto: Odfjell Winery

De har et stort fokus på bærekraftig produksjon, og 100 hektar vinmark dyrkes helt biodynamisk. De fleste vinene har lettvektsflasker som veier kun 390 gram, noe som gir et lavere CO2-avtrykk under transport. Familien har også importert fjord-hester fra Norge og driver oppdrett. Hestene brukes i vinmarkene hvor de både beiter gress og ugress og samtidig bidrar med naturlig gjødsling.

Santa Rita og Casa Silva holder også til i Chile, Santa rita ble grunnlagt i 1880, og holder også til i Maipodalen. De har i alle år laget vin i fransk stil, med hovedfokus på cabernet sauvignon, merlot og carménere som faktisk regnes som Chiles nasjonaldrue. Casa Silva holder til i Cochagua Valley som er litt lenger sør enn de to andre, og lenger sør på den halvdelen av jordkloden, betyr kjøligere klima. Derfor har de også forsøkt seg på en Pinot Noir som du får smake denne kvelden.

Sebastian Zuccardi foran sine høytliggende vinmarker Foto: Familia Zuccardi

I tillegg får vi smake viner fra Familia Zuccardi, de har med Sebastian Zuccardi som vinmaker økt kvaliteten betraktelig de siste 20 årene. Familien har én filosofi, og det er «egenart», du skal smake hvor druen kommer fra. Den nye vinstilen både hos Zuccardi og i Argentina generelt viser at fremtiden er lettere, friskere, fruktigere og mer terroirdrevne viner.

Sebastian Bredahl.jpg [4.09 MB]Dessverre kan ikke Sebastian komme til Norge denne dagen, men vi får besøk av en annen Sebastian som er minst like kunnskapsrik. Sebastian Bredal er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. Han er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anerkjennelse. Han skal trygt lede oss gjennom en kveld med viner fra Chile og Argentina.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og Vinklubb får rabatt på dette arrangementet.


NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.


OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Vinliste Sør-Amerika.jpg [51.57 KB]
Kveldens vinliste, endringer kan forekomme

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap
+
Godbiter i pollisten

Karaktersterke viner fra utenfor det gode selskap

Men fra vinbønder med begge beina godt plantet i tradisjonen for kvalitet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt
Dagens rett

Fylte sprøstekte pitabrød kan bli din nye favoritt

Denne palestinske tradisjonen minner om quesadillas, piroger og empanadas, men utkonkurrerer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her