Kvaliteten på vinene fra Sør-Amerika blir stadig bedre, og her gir vi deg sjansen til å smake og lære mer om viner fra Chile og Argentina. Grunnen til at kvaliteten stadig øker er mye fordi de kan ha vinmarker veldig høyt over havet kombinert med veldig godt jordsmonn.
Chile blir av mange ansett som det perfekte landet å dyrke vin i. Vinmarkene får mye sol, kombinert med vann fra Andes-fjellene og kjølige vinder som kommer fra Stillehavet med Humboldt-strømmen fra Antarktis. Argentina lager også meget gode viner og spesielt på nasjonaldruen Malbec.
Denne kvelden får vi smake mange forskjellige druer fra fire forskjellige produsenter som holder til i Chile og Argentina. Hovedfokuset blir på Chile, hvor vi skal innom kjente produsenter som Santa Rita, Casa Silva og Odfjell. Odfjell ble startet i Maipodalen nær Santiago av Dan Odfjell fra Bergen, han fikk høstet sin første årgang i 1998. Dan Sr har nå trukket seg tilbake og nyter livet som pensjonist og det er sønnene Laurence og Dan Jr som har overtatt roret.
De har et stort fokus på bærekraftig produksjon, og 100 hektar vinmark dyrkes helt biodynamisk. De fleste vinene har lettvektsflasker som veier kun 390 gram, noe som gir et lavere CO2-avtrykk under transport. Familien har også importert fjord-hester fra Norge og driver oppdrett. Hestene brukes i vinmarkene hvor de både beiter gress og ugress og samtidig bidrar med naturlig gjødsling.
Santa Rita og Casa Silva holder også til i Chile, Santa rita ble grunnlagt i 1880, og holder også til i Maipodalen. De har i alle år laget vin i fransk stil, med hovedfokus på cabernet sauvignon, merlot og carménere som faktisk regnes som Chiles nasjonaldrue. Casa Silva holder til i Cochagua Valley som er litt lenger sør enn de to andre, og lenger sør på den halvdelen av jordkloden, betyr kjøligere klima. Derfor har de også forsøkt seg på en Pinot Noir som du får smake denne kvelden.
I tillegg får vi smake viner fra Familia Zuccardi, de har med Sebastian Zuccardi som vinmaker økt kvaliteten betraktelig de siste 20 årene. Familien har én filosofi, og det er «egenart», du skal smake hvor druen kommer fra. Den nye vinstilen både hos Zuccardi og i Argentina generelt viser at fremtiden er lettere, friskere, fruktigere og mer terroirdrevne viner.
Dessverre kan ikke Sebastian komme til Norge denne dagen, men vi får besøk av en annen Sebastian som er minst like kunnskapsrik. Sebastian Bredal er portfolio director hos Symposium Wines, et vinimportselskap han selv startet i 2009. Han er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine; den vinutdannelsen i verden med høyest anerkjennelse. Han skal trygt lede oss gjennom en kveld med viner fra Chile og Argentina.
Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og Vinklubb får rabatt på dette arrangementet.
NB: Det er fri plassering, så hvis dere en en gruppe som vil sitte sammen, lønner det seg å komme tidlig, men tidligst 20 minutter før start.
OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.