Blåskjell er perfekt som luksus når som helst i uka, og med den eksklusive smaken av safran blir det ekstra stas. Så har du ikke rukket å lage lussekatter kan du i alle fall spare safranen til middagen.
Dagens rett
Blåskjell i safransaus
Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,
13 Desember 2024 - 00:00
Slik lager du blåskjell i safransaus
Fremgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og damp dem i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3--4 minutter.
- Ta skjellene av varmen og rens ut skjellmaten.
- Sil kraften, mål den og spe om nødvendig med vann til 2 dl.
- Fres sjalottløken blank, men ikke brun, i litt smør i en panne.
- Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
- Hell i fløten og la sausen småkoke så den tykner litt.
- Eller jevne den lett med maisenna. Smak om det trengs mer salt.
- Legg blåskjellene i sausen og gi den et raskt oppkok.
- Server med ris til, gjerne også salat og ferskt brød.
Se alt du kan lage med blåskjell
Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt
Se alle våre oppskrifter med safran
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå