Skrubb blåskjellene og damp dem i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, 3--4 minutter.
Ta skjellene av varmen og rens ut skjellmaten. Sil kraften, mål den og spe om nødvendig med vann til 2 dl.
Fres sjalottløken blank, men ikke brun, i litt smør i en panne. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
Hell i fløten og la sausen småkoke så den tykner litt. Eller jevne den lett med maisenna. Smak om det trengs mer salt.
Legg blåskjellene i sausen og gi den et raskt oppkok.
Server med ris til, gjerne også salat og ferskt brød.
Les mer om hvorfor safran er så eksklusivt
Se alle våre oppskrifter med safran
Se alt du kan lage med blåskjell
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig