Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.
Bod. Carrau Petit Verdot 2011 (94453) er en morsom vin i seg selv og som særdeles prisgunstig alternativ til bordeauxvin. Den er fyldig med god munnfølelse, god saftighet, fine ganske runde tanniner og frisk lang ettersmak med både bær og jordlig preg. Et supert følge til gode retter med lam eller okse, og en vin som vil utvikle seg pent i kjelleren.
Solrikt og fuktig
Den er som navnet forteller laget av petit verdot, en av de klassiske men nå så lite utbredte bordeauxdruene. I Bordeaux opptrer den imidlertid aldri alene, men som en støttespiller til de andre tre mer «berømte».
Dens ulempe i Bordeaux, nemlig at den modner senest av alle, blir en styrke i Uruguay hvor klimaet er noe varmere takket være 2900 timer med sol mot knappe 2100 i Bordeaux.
Men nærheten til Atlanterhavet har de til felles, og i Uruguay sørger havstrømmene fra Antarktis for betydelig kaldere netter og nedbør på rundt 1000 mm årlig mot 850 for Bordeaux.
Ideelt for petit verdot
Disse forholdene gir sammen ideelle forhold for at petit verdot skal utvikle sitt urte- og krydderpreg samt lett jordlige/blyantaktige karakter, sin gode farge og ikke minst modne (i motsetning til grønne) tanniner.