Dagens rett
Med denne oppskriften kan du spare på biffen og øke på med grønnsaker
Foto: (Matprat.no/Alf Börjesson)

Med denne oppskriften kan du spare på biffen og øke på med grønnsaker

En grillet biff rekker til to om du er raus med grønnsakene i tilbehøret. Hjemmelaget rødvinssaus gjør måltidet ekstra feststemt.
16 August 2024 - 23:00

Vi må spise mindre rødt kjøtt, men vi må ikke droppe det helt. Ved å halvere mengden og bare spise rødt kjøtt som biff i helgene, kommer du et godt stykke på vei. Så gode som grønnsakene er nå, kommer du ikke til å merke forskjell. 

Biff med grønnsaksragu og rødvinssaus

Biff med grønnsaksragu og rødvinssaus

Fremgangsmåte

  1. Skjær fileten i fire like store biffer. Krydre med salt og pepper, og stek dem i olje og smør på sterk varme til de har fått fin bruning på den ene siden.
  2. Snu biffen og la den brunes fint på andre siden, sett ned varmen etter ett minutt. La biffene hvile i minst 5 minutter slik at kjøttsaftene får satt seg.
  3. Skjær biffene i tynne skiver. 
  4. For en rå biff skal biffene kun brunes på begge sider, for medium kan du vente til rød kjøttsaft kommer ut etter at du snur biffen, og for godt stekt steker du til klar væske kommer ut.
  5. Grønnsaksragu:
  6. Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Kok dem i lettsaltet vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
  7. Fres grønnsakene raskt i olje rett før servering. 
  8. Smak til med salt og pepper og dryss over finhakket persille.
  9. Rødvinssaus:
  10. Sjalottløken skrelles og finhakkes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvin. Kok opp og la det redusere til en "marmelade".
  11. Tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

Flere deilige biffoppskrifter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her