Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Foto: (Istock - mactrunk)

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
31 Mai 2024 - 09:03

Andrea Felici er en liten og familiedrevet vingård i Apiro. Apiro ligger på en høyde ved foten av Mount San Vicino og hvor det bor kun 1500 innbyggere. Landskapet er fantastisk, en grønn dal med skråstilte bakker, dekket med vakre skoger og vinranker. Andrea Felici produserte sin første årgang i 2002, men da sønnen Leopardo ville begynne å jobbe med far, ble han i istedenfor sendt ut i verden for å lære seg håndverket, og utvide horisonten.

Vel hjemme igjen, noterte han seg alt som var spesielt rundt vinmarkene; godt med regn, brisen fra Adriaterhavet, høyden over havet på over 500 meter og den kjølige natteluften. Dette sammen med Leopardos evner som en ung spennende vinmaker, gjør Felicis verdicchio-viner til noe helt unikt.

Hvis vi går noen tiår tilbake, var det få som ofret vindruen verdicchio en tanke når det var snakk om kvalitetsvin. Vinene var karakterløse og uinteressante. En total fornyelse var nødvendig. Men så skjedde det noe; for omtrent 10 år siden dukket det opp en Verdicchio fra Andrea Felici på nivå med vin laget på riesling, chenin eller chardonnay. Hvis du snurrer denne verdicchioen rundt i glasset får du alt på en gang. Særlig fremtredende er det salte stinget, den intense syren, smaken av bitre mandler, kjølig sitrus og fremfor alt, evnen til å lagres i mange år.

Felici familien Foto: Andrea Felici

Denne kvelden vil du få smake Felici Verdiccio dei Castello di Jesi Classico Superiore 2022 og Andrea Felici Cantico della Figuria 2016 og deres toppvin fra 2016 i magnum. I tillegg vil det bli servert 3 snacksretter som kjøkkensjefen på ASIA Aker Brygge har satt sammen for å komplementere vinene. Leopardo vil underveis fortelle om vinene som blir servert og tar gjerne en prat med dem som ønsker det. Dette blir en intim og personlig smaking som vil gi deg en helt annen opplevelse av vinene.

ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.

Bli med på denne unike muligheten til å smake deilige viner og et eksklusivt møte med vinmakeren selv. Dette kurset har kun et begrenset antall plasser, så meld deg på i dag! 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her