Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Foto: (Istock - mactrunk)

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.
31 Mai 2024 - 10:03

Andrea Felici er en liten og familiedrevet vingård i Apiro. Apiro ligger på en høyde ved foten av Mount San Vicino og hvor det bor kun 1500 innbyggere. Landskapet er fantastisk, en grønn dal med skråstilte bakker, dekket med vakre skoger og vinranker. Andrea Felici produserte sin første årgang i 2002, men da sønnen Leopardo ville begynne å jobbe med far, ble han i istedenfor sendt ut i verden for å lære seg håndverket, og utvide horisonten.

Vel hjemme igjen, noterte han seg alt som var spesielt rundt vinmarkene; godt med regn, brisen fra Adriaterhavet, høyden over havet på over 500 meter og den kjølige natteluften. Dette sammen med Leopardos evner som en ung spennende vinmaker, gjør Felicis verdicchio-viner til noe helt unikt.

Hvis vi går noen tiår tilbake, var det få som ofret vindruen verdicchio en tanke når det var snakk om kvalitetsvin. Vinene var karakterløse og uinteressante. En total fornyelse var nødvendig. Men så skjedde det noe; for omtrent 10 år siden dukket det opp en Verdicchio fra Andrea Felici på nivå med vin laget på riesling, chenin eller chardonnay. Hvis du snurrer denne verdicchioen rundt i glasset får du alt på en gang. Særlig fremtredende er det salte stinget, den intense syren, smaken av bitre mandler, kjølig sitrus og fremfor alt, evnen til å lagres i mange år.

Felici familien Foto: Andrea Felici

Denne kvelden vil du få smake Felici Verdiccio dei Castello di Jesi Classico Superiore 2022 og Andrea Felici Cantico della Figuria 2016 og deres toppvin fra 2016 i magnum. I tillegg vil det bli servert 3 snacksretter som kjøkkensjefen på ASIA Aker Brygge har satt sammen for å komplementere vinene. Leopardo vil underveis fortelle om vinene som blir servert og tar gjerne en prat med dem som ønsker det. Dette blir en intim og personlig smaking som vil gi deg en helt annen opplevelse av vinene.

ASIA Aker Brygge holder til i hjertet av Oslo, og lager mat basert på det sørøst-asiatiske kjøkken. De tilbyr de 20 prosent rabatt på mat hvis dere ønsker å bestille mer mat etter smakingen. Booking gjøres på ASIAs nettside ved å booke bord med kommentar aperitif 20%.

Bli med på denne unike muligheten til å smake deilige viner og et eksklusivt møte med vinmakeren selv. Dette kurset har kun et begrenset antall plasser, så meld deg på i dag! 

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Hvis du har allergier, er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her