Dagens rett

Bakte poteter med sopp og bacon eller meksikanskinspirert

La potetene spille hovedrollen - alle liker bakte poteter

La potetene spille hovedrollen - alle liker bakte poteter

Poteter kan med fordel nytes som en helt egen rett i seg selv. Det ligger mye potensiale i denne knollen, og når du serverer den med godt fyll blir det hele ganske så lekkert.
07 September 2022 - 23:00

Dette er en annerledes måte å bake poteter på. Fylte poteter serveres vanligvis som egen rett, men kan også benyttes som tilbehør. Potetfyllet du bruker må da avstemmes med den øvrige maten. Potetene tilberedes som bakte poteter.

Om du ikke får tak i bakepoteter, kan du leter etter de største potetene i potetbingen i butikken.

Bakte poteter med sopp og bacon

Bakte poteter med sopp og bacon

Fremgangsmåte

Baking av potet:

  1. Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet kan spise det.
  2. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.
  3. Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig. Poteter kan også bakes i mikrobølgeovn eller på grillen. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie. Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie.
  4. I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 - 60 min, avhengig av størrelsen.
  5. I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca. 15 min pr. potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca. 4 min pr. potet.
  6. På grillen: Potetene bakes på grillen i 30 - 40 min, avhengig av størrelsen.
  7. Når potetene er ferdige, avkjøles de litt. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca. 1 cm "vegg".
  8. Legg potetmassen i en ildfast form. Denne skal brukes til fyllet senere. For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje.
  9. Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid 5 - 10 min.
  10. Tips: Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen.
  11. Potetene er nå klare til fylling. Følg oppskriftene nedenfor.
  12. Når potetene er ferdig fylt kan de settes tilbake i ovnen ved samme temperatur og steketid som tidligere. I mikrobølgeovn benyttes full effekt og ca. 1 min pr. potet.

Fyllet: 

Sopp og bacon: 

  1. Finhakk ingrediensene og stek dem i smør og olje, 3 - 4 min. Smak til med salt og pepper.
  2. Bland inn potetmassen og fyll potetene. Topp med revet ost.
  3. Sett evt. potetene tilbake i ovnen før servering (beskrevet tidligere).
  4. Pynt med karse og sprøstekt bacon.

En smak av Mexico: 

  1. Stek potetmasse og salsa i smør og olje i 4 - 5 min. Smak til med salt, pepper og evt. tacokrydder.
  2. Skjær ytrefileten i skiver og stek dem raskt på sterk varme, 1-2 min på hver side avhengig av om du vil ha den rå, medium eller gjennomstekt.
  3. Fyll potetene med potetmassen og kjøttet. Pynt med avocado, finhakket løk og tortillachips. Topp med litt rømme.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her