Dagens rett

Bakte poteter med deilig fyll

Bakte poteter er digg mat og kan fylles med mye godt
Foto: (EzumeImages)

Bakte poteter er digg mat og kan fylles med mye godt

Her får du fire ulike tips til fyll til bakte poteter; alt fra cheddar og bacon til reker og dill.
23 Juni 2022 - 23:00

Å bake poteter er en egen kunst. Men lett å lære. Bare følg instruksjonene i oppskriften. Dernest bestemmer du hvilket fyll som frister mest.

Fylte poteter serveres vanligvis som egen rett, men kan også benyttes som tilbehør. Fyllet du bruker må da avstemmes med den øvrige maten.

Se våre andre oppskrifter på bakte poteter

Bakte poteter med deilig fyll

Bakte poteter med deilig fyll

Stek bacon sprøtt. Tilsett potetmassen og litt smør. Stekes i 2-3 min. Tilsett kuttet vårløk og tomatterninger, men hold av litt til pynt. Fyll potetene. Legg revet cheddarost på toppen. Pynt med mer vårløk og tomatterninger. Server med ranch dressing

Antall porsjoner

4

Tilberedning

1 time

Ingredienser

Fremgangsmåte

Bruk jevnt store poteter. Vask dem godt, slik at alle som liker skallet, kan spise det. Smør potetene inn med olivenolje. Oljen gjør skallet blankt, sprøtt og delikat. Skjær et kryss i toppen og stikk flere hull i poteten med en potetstikker. Dryss litt salt i krysset. Nå er potetene klare for baking i ovn.

Potetene kan pakkes inn i aluminiumsfolie før baking, men dette er ikke nødvendig. Poteter kan også bakes i mikrobølgeovn eller på grillen. Skal de bakes i mikrobølgeovn må de ikke pakkes i folie. Skal de grilles - spesielt rett på glørne - bør du bruke folie.

I stekeovn: Potetene bakes ved 195°C i 30 - 60 min, avhengig av størrelsen.

I mikrobølgeovn: Potetene blir best hvis de bakes ved lav effekt i ca. 15 min pr. potet. Bruker du full effekt, kan du regne ca. 4 min pr. potet.

På grillen: Potetene bakes på grillen i 30 - 40 min, avhengig av størrelsen.

Når potetene er ferdige, avkjøles de litt. Skjær toppen av poteten - den skal være som et lokk. Hul ut poteten med en teskje, men la det være igjen ca. 1 cm "vegg".

Legg potetmassen i en ildfast form. Denne skal brukes til fyllet senere.

For å få blanke, sprø poteter kan du pensle skallet med litt olje. Sett de hule potetene og fatet med potetmassen tilbake i ovnen på 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig stekeovn), steketid 5 - 10 min.

Tips:
Unngå mikrobølgeovn til denne stekingen, selv om du kanskje bakte potetene der. Potetene får ikke sprø skorpe i mikrobølgeovnen.

Potetene er nå klare til fylling. Se oppskrifter nedenfor. Når potetene er ferdig fylt, kan de settes tilbake i ovnen ved samme temperatur og steketid som tidligere. I mikrobølgeovn benyttes full effekt og ca. 1 min pr. potet.

Fyllet:

Cheddar og bacon (som på bildet):
Stek bacon sprøtt. Tilsett potetmassen og litt smør. Stekes i 2-3 min. Tilsett kuttet vårløk og tomatterninger, men hold av litt til pynt. Fyll potetene. Legg revet cheddarost på toppen. Pynt med mer vårløk og tomatterninger. Server med ranch dressing

Blåmuggost:
Ha potetmassen i en panne med litt smør og olje. Smak til med salt og pepper. Stekes i 5-6 min. Fyll potetene. Legg blåskimmelosten i skiver på toppen. Sett potetene i ovnen (som beskrevet tidligere) til osten er smeltet. Pynt med vårløk og en fikenbåt pr. potet. 

Reker med karri:
Skjær purre og vårløk i skiver. Stek purre, dill, potetmasse og karri 2-3 min i en panne med smør og olje. Tilsett halvparten av rekene og la dem bli varme. Fyll potetene. Pynt med de resterende rekene og sitron.

Egg og bacon:
Stek oppdelt bacon og potetmasse i litt smør og olje. Smak til med salt og pepper. Stekes i 4-5 min til baconet er sprøtt. Stek eggene. Fyll potetene med potetmassen og legg et stekt egg på toppen av hver potet.

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften
4
4/5 etter 63 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella
+

Ny generasjon og visjon bringer endring i Valpolicella

Valpolicella er en av Italias mest kjente vinregioner, primært for sin kraftfulle amarone og ripasso. Men regionen står nå foran en tid med endringer i regi av en ny generasjon vinmakere med nye ideer og ambisjoner.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fem priser til Trondheims barscene - tre av dem til Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar

Øyvind Lindgjerdet og Britannia Bar hentet tre av dem i årets Bartenders’ Choice Award i Stockholm.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene
+
Godbiter i pollisten

Nysgjerrig på Chinon – her får du utrolig mye for pengene

Chinon og cabernet franc som lagringsobjekt er i trygge hender fra denne produsenten som har veldig gunstige priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spekesild og chips bare må prøves
Dagens rett

Spekesild og chips bare må prøves

Sild og poteter var det vi som nasjon overlevde på, og det kan vi fortsatt om innpakningen blir litt annerledes.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien
+

Soave går gjennom en endring ved at presisjon økes, men ikke alle er enige i veien

Rundt middelalderbyen Soave lages noen av Italias beste hvitviner av druen garganega. Nylig er det innført ny regler i form av 33 vinmarksnavn som kan nevnes på etiketten. Vi sjekker hva det innebærer og hvordan framtiden for Soave ser ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her