Selv brukte jeg topper av russekål som er i sesong akkurat nå, og ikke så mye lenger. For de høye temperaturene i lavlandet i sør, fikk alt til å eksplodere. Derfor ble det en kort sesong for denne uønskede (invaderende) veksten som er aller best før de gule blomstene kommer. Når den er sprunget ut, kan du bruke blomstene i salater, så den er ikke helt ferdig ennå. Finner du topper med knupper, ta dem ca 15 cm fra toppen og kok dem i 1 minutt. Skyll raskt og du har helt gratis alternativ til så vel asparges som brokkolini.
Dagens rett
Avocadosalat med grillet søtpotet, spinat og gresskarkjerner
Foto: (haoliang)
Avocado og søtpotet skaper god metthetsfølelse i denne salaten
Du kan selvsagt snike inn noen sprøstekte baconskiver men det er ikke nødvendig.
Aase E. Jacobsen
11 Juni 2023 - 23:00
Avocadosalat med grillet søtpotet, spinat og gresskarkjerner
Fremgangsmåte
- Skrell og skjær søtpoteten i terninger.
- Om du griller: Ha søtpotetterningene i en alu-form. Drypp over halvparten av olivenoljen, halvparten av sitronsaften, pepper og salt.
- Om du steker i ovnen: Bruk en ildfast form og stek ved 175 grader i 15 minutter.
- Fordel spinat, avocado, søtpotetterninger og vårløk på to tallerkener.
- Dryss over gresskarkjerner. NB de blir ekstra gode om du rister dem raskt i tørr panne.
- Drypp over en dressing av olivenolje og sitronsaft, salt og pepper.
Tips: Om du vil ha litt kjøttsmak, gå for sprøstekte baconstrimler på toppen.
Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå