Årets kokk - Roger Malmin

Roger vant Norgesmesterskapet i Kokkekunst så tidlig som i 2002. Dette blir hans andre opptreden  i Årets kokk.
Redaksjonen
21 Mars 2007 - 13:00

Til daglig finner du Roger hos Charles & De i Sandnes, altså hos den tidligere verdensmester fra 2003, Charles Tjessem.

Europa rundt
Roger har streifet Europa rundt etter kulinarisk inspirasjon og kan se tilbake på opphold i Frankrike, Tyskland og Danmark i tillegg til Craig's Kjøkken, Bagatelle og Skarsnuten her hjemme.

Tøff oppgave
Som mange av Norges fremadstormende kokker, har han også vært commis på Gastronomisk Institutt i en toårs periode. Årets kokk blir en tøff oppgave for ham med to meget ufordrende råvarer.

Kandidat 5: Roger Malmin.
Kommer fra: Sandnes i Rogaland.
Født: 19/10-1978.
Suksessoppskrift: 10 timers dag med full konsentrasjon for den perfekte kombinasjonen av teknikk og smak.

Erfaring:
2006-          Charles & De, Sandnes. Kjøkkensjef.
2005-2006   Craig's Kjøkken og Bar, Stavanger. Kjøkkensjef.
2004-2005   Skarsnuten/Harahorn, Hemsedal. Souschef/ Kjøkkensjef.
2002-2004   Restaurant Bagatelle, Oslo. Kokk.
2001-2002   Marie Louise, Odense, Danmark. Commis/studietur. Hotel Perm,  
                  Hamburg, Tyskland. Clos de Chimes, St Bonnet le Froid, Frankrike.
                  Restarant Bagatelle, Oslo.
1998-2000   Gastronomisk Instiutt, Stavanger. Commis.
1996-1998   Atlantic Hotell, Stavanger. Lærling.

Utdannelse:
2000           Diplomkokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger.
1994-1995   Kokkefag, Hinna VGS, Stavanger.

Konkurranser:
2003           Årets Kokk, 4. plass.  
2002           Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bypåske? Ta en fascinerende reise tilbake til middelalderens kjøkken

Historisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lad opp med en påskedrink som setter spor
Ukens drink

Lad opp med en påskedrink som setter spor

Om ikke akkurat i løypa, så i alle fall i ganen. Denne bomben er veldig lett å lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bypåske? Ta en fascinerende reise tilbake til middelalderens kjøkken

Historisk Museum i Oslo har en liten, men veldig interessant utstilling om da byens matkultur ble påvirket utenfra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før
+
Godbiter i pollisten

Riesling slik du (kanskje) ikke har smakt den før

For i hendene på denne vinmagikeren blir ikke vinene som hos naboen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som appelsinene er i hus, skal du bruke dem til fredagsbiffen
Dagens rett

Nå som appelsinene er i hus, skal du bruke dem til fredagsbiffen

En frisk og lettlaget vri på fredagsbiffen er både en god avslutning på en lang arbeidsuke og en start på påsken. Som alltid med forslag til noe godt i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er dette påskens beste kake?
Ukens kake

Er dette påskens beste kake?

I hvert fall har den alt som skal til for å gi kaffekosen riktig påskestemning. Her finner du oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her