Årets kokk - Roger Malmin

Roger vant Norgesmesterskapet i Kokkekunst så tidlig som i 2002. Dette blir hans andre opptreden  i Årets kokk.
Redaksjonen
21 Mars 2007 - 12:00

Til daglig finner du Roger hos Charles & De i Sandnes, altså hos den tidligere verdensmester fra 2003, Charles Tjessem.

Europa rundt
Roger har streifet Europa rundt etter kulinarisk inspirasjon og kan se tilbake på opphold i Frankrike, Tyskland og Danmark i tillegg til Craig's Kjøkken, Bagatelle og Skarsnuten her hjemme.

Tøff oppgave
Som mange av Norges fremadstormende kokker, har han også vært commis på Gastronomisk Institutt i en toårs periode. Årets kokk blir en tøff oppgave for ham med to meget ufordrende råvarer.

Kandidat 5: Roger Malmin.
Kommer fra: Sandnes i Rogaland.
Født: 19/10-1978.
Suksessoppskrift: 10 timers dag med full konsentrasjon for den perfekte kombinasjonen av teknikk og smak.

Erfaring:
2006-          Charles & De, Sandnes. Kjøkkensjef.
2005-2006   Craig's Kjøkken og Bar, Stavanger. Kjøkkensjef.
2004-2005   Skarsnuten/Harahorn, Hemsedal. Souschef/ Kjøkkensjef.
2002-2004   Restaurant Bagatelle, Oslo. Kokk.
2001-2002   Marie Louise, Odense, Danmark. Commis/studietur. Hotel Perm,  
                  Hamburg, Tyskland. Clos de Chimes, St Bonnet le Froid, Frankrike.
                  Restarant Bagatelle, Oslo.
1998-2000   Gastronomisk Instiutt, Stavanger. Commis.
1996-1998   Atlantic Hotell, Stavanger. Lærling.

Utdannelse:
2000           Diplomkokk, Gastronomisk Institutt, Stavanger.
1994-1995   Kokkefag, Hinna VGS, Stavanger.

Konkurranser:
2003           Årets Kokk, 4. plass.  
2002           Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her