Kjartan kan nemlig regnes som en kulinarisk globetrotter. Han har vært kokk under Volvo Ocean Race og har hatt opphold i Danmark og USA.
Nå driver han Tango Bar og Kjøkken i Stavanger.
Tok gull
Kjartan er medlem av det Norske Kokkelandslaget som tok gull i verdensmesterskapet i Luxembourg i 2006. Ellers er han er et relativt ubeskrevet blad i konkurransesammenheng.
Prøvekaniner
Han har sagt at spisegjestene på Tango er kulinariske prøvekaniner. Derfor er det grunn til å tro at de har fått servert både gris og ishavsrøye de siste ukene.
Kandidat 4: Kjartan Skjelde.
Kommer fra: Stavanger i Rogaland.
Født: 20/4-1976.
Suksessoppskrift: Finpusse for å få frem den myke konsistensen og den beste smaken.
Erfaring:
2004 - Tango Bar og Kjøkken, Stavanger. Kokk.
2002-2004 Palace Grill, Oslo. Kokk.
2001-2002 Volvo Ocean Race - Around the World. Kokk.
1999-2000 Jans Mat og Vinhus, Stavanger. Souschef.
1997-1999 Restaurant Christies, Tønder, Danmark. Kokk.
1995-1997 Flamingo Hilton, Las Vegas, USA. Kokk.
1993-1995 BP Norge, Stavanger. Lærling.
Utdannelse:
2000-2001 Vinstudier, Portugal, Spania.
1992-1993 Grunnkurs kokk, Hinna VGS, Stavanger.
Konkurranser:
2005-2008 Medlem, Det korske kokkelandslaget.
2003 Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2001 La Rochelle Open, 1. plass.
1999 Nordsjø cup, 1. plass.
1996 NM- kokkelærlinger, 7. plass.
1996 Nordsjø cup, 1. plass.
1995 Rogaland Lærling cup, 1. plass.