Han kom til Stavanger fra Brasserie Hansken i Oslo. Men han har også vært kokk på Bon Lloc i Stockholm, som drives av Bocuse d'Or vinner fra 1997, Mathias Dahlgren.
Lang erfaring
Han har deltatt i Norgesmesterskapet i Kokkekunst fire ganger og i fjor endte han øverst på pallen. Dette er andre gang han er med i Årets Kokk. Med andre ord er han en av mange kandidater med lang konkurranseerfaring.
Systematisk
Han har lagt opp treningen systematisk i tiden før konkurransen. Han innrømmer imidlertid at ishavsrøya stjeler litt av nattesøvnen hans.
- Det er en fantastisk fisk, men den er meget utfordrende når det gjelder varmebehandling, sier han.
Når det gjelder grisen fra Jæren Smak er han litt mer avslappet og gleder seg spesielt til å tilberede ribbe og ytrefileten som han mener er av en helt spesiell kvalitet.
Kandidat 3: Gunnar Hvarnes.
Kommer fra: Larvik i Vestfold.
Født: 5/5-1977.
Suksessoppskrift: Saftig gris og perfekt temperatur på ishavsrøya.
Erfaring:
2006 - Gastronomisk Institutt AS, Stavanger. F&B Consultant.
2005-2006 Brasserie Hansken, Oslo. Kjøkkensjef.
2003-2004 Annen Etage, Oslo. Souschef.
2002-2003 Bon Lloc, Stockholm. Kokk.
2002 Bølgen & Moi, Høvik. Souschef.
2001-2002 Bølgen & Moi, Briskeby. Kjøkkensjef.
2000 Annen Etage, Oslo. Kokk.
1998-1999 Bølgen & Moi, Høvik. Kokk.
1995-1996 Gaustablikk Høyfjellshotel, Gaustablikk. Lærling.
Utdannelse:
1994-1995 Sandefjord Kokk og Stuertskole, Sandefjord.
Konkurranser:
2006 Årets kokk, delt 4. plass.
2006 Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.
2005-2008 Kaptein, Det Norske Kokklandslaget.
2004 Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2003-2004 Medlem, Det Norske Kokklandslaget.
2001 Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.
1999 Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.