Årets kokk - Gunnar Hvarnes

Gunnar er kaptein på det norske kokkelandslaget. Til daglig finner du ham på Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Redaksjonen
20 Mars 2007 - 12:00

Han kom til Stavanger fra Brasserie Hansken i Oslo. Men han har også vært kokk på Bon Lloc i Stockholm, som drives av Bocuse d'Or vinner fra 1997, Mathias Dahlgren.

Lang erfaring
Han har deltatt i Norgesmesterskapet i Kokkekunst fire ganger og i fjor endte han øverst på pallen. Dette er andre gang han er med i Årets Kokk. Med andre ord er han en av mange kandidater med lang konkurranseerfaring.

Systematisk
Han har lagt opp treningen systematisk i tiden før konkurransen. Han innrømmer imidlertid at ishavsrøya stjeler litt av nattesøvnen hans.

- Det er en fantastisk fisk, men den er meget utfordrende når det gjelder varmebehandling, sier han.

Når det gjelder grisen fra Jæren Smak er han litt mer avslappet og gleder seg spesielt til å tilberede ribbe og ytrefileten som han mener er av en helt spesiell kvalitet. 

Kandidat 3: Gunnar Hvarnes.
Kommer fra: Larvik i Vestfold.
Født: 5/5-1977.
Suksessoppskrift: Saftig gris og perfekt temperatur på ishavsrøya.

Erfaring:
2006 -           Gastronomisk Institutt AS, Stavanger. F&B Consultant.
2005-2006     Brasserie Hansken, Oslo. Kjøkkensjef.
2003-2004     Annen Etage, Oslo. Souschef.
2002-2003     Bon Lloc, Stockholm. Kokk.
2002             Bølgen & Moi, Høvik. Souschef.
2001-2002     Bølgen & Moi, Briskeby. Kjøkkensjef.
2000             Annen Etage, Oslo. Kokk.
1998-1999     Bølgen & Moi, Høvik. Kokk.
1995-1996     Gaustablikk Høyfjellshotel, Gaustablikk. Lærling.

Utdannelse:
1994-1995     Sandefjord Kokk og Stuertskole, Sandefjord.

Konkurranser:
2006              Årets kokk, delt 4. plass.
2006              Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.  
2005-2008      Kaptein, Det Norske Kokklandslaget.
2004              Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2003-2004      Medlem, Det Norske Kokklandslaget.
2001              Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.
1999              Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde
+
Godbiter i pollisten

Her sørger gamle vinstokker for ekstra dybde

Det betyr at du får den ekte smaken av Burgunds terroir, men ikke helt upåvirket av trender.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Supertoscaner som ikke får lov å hete det
+
Ukens vin

Supertoscaner som ikke får lov å hete det

Den kommer fra en hemmelig kilde, men at den er i et høyt kvalitetssjikt, forteller smaken alt om.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving
Dagens rett
Stekt rosenkål a la Thanksgiving

Med denne kan du feire lite-versjonen av Thanksgiving

Nå er rosenkålen for fullt på vei inn i butikkhyllene, og den fortjener en annen skjebne enn overkokt tilbehør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner
+

Slik ble Sassicaia verdens første supertoscaner

Og slik har den klart å beholde posisjonen siden første årgang som var 1968.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her