Årets kokk - Gunnar Hvarnes

Gunnar er kaptein på det norske kokkelandslaget. Til daglig finner du ham på Gastronomisk Institutt i Stavanger.
Redaksjonen
20 Mars 2007 - 12:00

Han kom til Stavanger fra Brasserie Hansken i Oslo. Men han har også vært kokk på Bon Lloc i Stockholm, som drives av Bocuse d'Or vinner fra 1997, Mathias Dahlgren.

Lang erfaring
Han har deltatt i Norgesmesterskapet i Kokkekunst fire ganger og i fjor endte han øverst på pallen. Dette er andre gang han er med i Årets Kokk. Med andre ord er han en av mange kandidater med lang konkurranseerfaring.

Systematisk
Han har lagt opp treningen systematisk i tiden før konkurransen. Han innrømmer imidlertid at ishavsrøya stjeler litt av nattesøvnen hans.

- Det er en fantastisk fisk, men den er meget utfordrende når det gjelder varmebehandling, sier han.

Når det gjelder grisen fra Jæren Smak er han litt mer avslappet og gleder seg spesielt til å tilberede ribbe og ytrefileten som han mener er av en helt spesiell kvalitet. 

Kandidat 3: Gunnar Hvarnes.
Kommer fra: Larvik i Vestfold.
Født: 5/5-1977.
Suksessoppskrift: Saftig gris og perfekt temperatur på ishavsrøya.

Erfaring:
2006 -           Gastronomisk Institutt AS, Stavanger. F&B Consultant.
2005-2006     Brasserie Hansken, Oslo. Kjøkkensjef.
2003-2004     Annen Etage, Oslo. Souschef.
2002-2003     Bon Lloc, Stockholm. Kokk.
2002             Bølgen & Moi, Høvik. Souschef.
2001-2002     Bølgen & Moi, Briskeby. Kjøkkensjef.
2000             Annen Etage, Oslo. Kokk.
1998-1999     Bølgen & Moi, Høvik. Kokk.
1995-1996     Gaustablikk Høyfjellshotel, Gaustablikk. Lærling.

Utdannelse:
1994-1995     Sandefjord Kokk og Stuertskole, Sandefjord.

Konkurranser:
2006              Årets kokk, delt 4. plass.
2006              Norgesmesterskap i kokkekunst, 1. plass.  
2005-2008      Kaptein, Det Norske Kokklandslaget.
2004              Norgesmesterskap i kokkekunst, 2. plass.
2003-2004      Medlem, Det Norske Kokklandslaget.
2001              Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.
1999              Norgesmesterskap i kokkekunst, delt 4. plass.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Billig-champagne som skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Billig-champagne som skiller seg ut

Den er nemlig laget med alle de sju tillatte druesortene i Champagne. Og ordet billig bør stå i anførselstegn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Beste chianti under 200 kroner
+
Ukens vin

Beste chianti under 200 kroner

Den koster sågar bare 149,90 og overgår det meste i dette prissjiktet, uansett opprinnelse. Den kommer dessuten fra et middelalderslott.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Håvard Werkland nådde nesten pallen i årets Bocuse d'Or

En fjerdeplass og prisen for beste tallerkenrett føyer Håvard Werkland og det norske teamet inn i en god norsk tradisjon med å gjøre det veldig godt i Bocuse d'Or - verdens tøffeste kokkekonkurranse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Forsiden akkurat nå - 5

En klassisk kjøttsuppe smaker fortreffelig på den siste torsdagen i januar
Dagens rett

En klassisk kjøttsuppe smaker fortreffelig på den siste torsdagen i januar

Januar er på tampen, men vinterkulda har ikke bitt fra seg ennå. En rykende varm kjøttsuppe til middag er det som trengs.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her