Andebryst med stekte poteter og søtpotetpuré
Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne. Stek i ovn ved 78 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Vask nypotetene godt og del dem i to med skallet på. Ha litt olje, salt og pepper i en langpanne og stek potetene ved 200 grader i ca 30 min.
- Skrell søtpotetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet, mos potetene, tilsett smør og kjør alt til puré med en mikser. Smak til med salt og pepper.
- Kok inn portvinen til det halve. Tilsett kraften og kok inn til ca 5 dl ferdig saus. Kumquaten finhakkes og has i sausen umiddelbart før servering.
Tips:
Får du ikke tak i nypoteter, kan du også benyttet mandelpoteter eller gourmetpoteter.
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
Andelevercarpaccio med mangosalsa, brioche, fikentempura og red rhubarbsalat
Mangosalsa:
Fikentempura:
Tempuramix:
Dypp fikenene i tempuramixen og frityrstek.
Fremgangsmåte
Romtemperer andeleveren slik at den blir lettere medgjørlig. Ta forsiktig ut senene som ligger i midten og litt utover sidene. Mariner så leveren i portvin og cognac, et lett dryss med maldonsalt og kvernet svart pepper. La stå natten over. Dagen derpå rulles den stramt inn i plastfolie. Kok opp vann . Legg ruladen i vannet og la den avkjøles i vannet til fast og fin konsistens.
Bland sammen ingrediensene til mangosalsaen.
Tempuramix:
Brioche:
Anretning:
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 419.90 kr Bestillingsutvalg
Andebryst med plomme-pasjonsfruktsaus
Fremgangsmåte
- Legg poteter i en ildfast form og dekk de helt med havsalt. Sett formen i ovn på 200 grader i 25-35 min.
- Lag rutemønster i fettsiden på andebrystet. Gni det godt inn med salt og pepper. Legg brystet med fettet ned i en panne og sett på varm plate.
- Stek på middels varme til fettet er sprøtt og gyllent. Legg over i ildfast form og stek videre 5 min i ovn på 180 grader. La kjøttet hvile 10 min før det serveres.
- Smelt sukker til karamell. Tilsett rødvinseddik og kok inn til halvparten.
- Ha i plommer og frø fra pasjonsfrukt. Kok til sirupskonsistens. Rør inn 1 ss av andefettet i sausen rett før servering. Smak til med litt salt.
- Skrap vekk salt av potetene. Vend dem i sennep før de serveres. Pynt med frisk salat.
Servér med en rotpuré ved siden av av. F eks persillerotpuré smakt til med litt smør og vaniljefrø.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 1199.90 kr Bestillingsutvalget97 POENG
-
93 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 699.00 kr Tilleggsutvalget93 POENG
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 272.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Basisutvalget88 POENG
-
ItaliaVolum: 0.75 l Pris: 249.20 kr Uten utvalg88 POENG
Røykt andebryst, salat med fèvebønner og haricots verts solbærvinaigrette
Fremgangsmåte
Gi bærene et oppkok med vann. Sil og kok inn til sirup med sukker. Spe deretter solbærsirupen med olje (skal sprekke litt)
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
Asiatisk andebryst
Fremgangsmåte
Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne.
Etterstek i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
Skjær squashen i biter (gjerne i fasong hvis du vil gjøre det ekstra fint). Kok squash, eddik, smør og sukker i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Bland kraft, soyasaus og limesaft og kok sakte inn til du har 4-5 dl ferdig saus.
Serveres med ris eller poteter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 149.50 kr Basisutvalg (Fullsortiment)86 POENG
Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
Fremgangsmåte
- Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
- Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
- Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
- Søtpotetmos:
- Skrell søtpoteter og mandelpoteter. Del de opp i like store biter og ha de i en kasserolle, dekk med usaltet vann og kok dem møre, sammen med vaniljestangen som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene.
- Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
- Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
- Rødløkskompott:
- La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen.
- Ha den finsnittede nepen i rødløksblandingen og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
- Grønnsaker: Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG