Dagens rett

Chicken à la King kylling i stuede grønnsaker

Prøv den amerikanske klassikeren chicken à la king - kylling med sommerens grønnsaker
Foto: (LauriPatterson)

Prøv den amerikanske klassikeren chicken à la king - kylling med sommerens grønnsaker

Med sommerens grønnsaker kommer den amerikanske klassikeren chicken à la king til sin rett.
19 August 2022 - 23:00

At det er en rett med en lang fartstid i amerikanske menyer, er hevet over enhver tvil. Men hvem som laget den aller først er det mange meninger om. 

Sannsynligheten er stor for at det ikke er snakk om en konge - de er det få av i USA - men derimot en med etternavnet King, som er kalt opp. 

Mild posjert (altså kokt) kylling i en kremet saus med perfekt kokte sommergrønnsaker er veldig retro, men også veldig godt. 

For å modernisere retten kan du øke mengden kremfløte på bekostning av melet til jevning. Da blir ikke sausen like tykk, men spør du meg, blir den bedre.  

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Chicken à la King kylling i stuede grønnsaker

Chicken à la King kylling i stuede grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Legg kyllingfiletene i en kjele og hell over kokende vann så det så vidt dekker filetene.
  2. La dem trekke ved svak varme i ca. 10 minutter til de er gjennomkokt. Ta opp filetene og hold dem varme.
  3. Skrell nepene og del dem og purren i skiver. Rens sukkerertene og del dem i to. Del blomkålen i små buketter og skjør gulrot i tynne skiver.
  4. Legg grønnsakene i kokevannet og kok dem så vidt møre.
  5. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med kokevann og fløte eller melk. Ha i sherry samt kraft eller buljong oppløst i vann. La sausen småkoke ca. 5 minutter.
  6. Skjær kyllingfiletene i terninger og vend dem inn i sausen.
  7. Tilsett grønnsakene og smak til med salt og pepper.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen
+
Tester
35 modne viner testet spesialpolnovember 2024

Imponerende vellagrede bobler, men også en perle som denne burgunderen

Dyrt, men likevel godt priset, siden både champagne og burgundere blir stadig dyrere. Det har likevel vært mulig å finne noen riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver
+
Tester
Test av 50 Beaujolais nouveau 2024

Selv fra drittåret 2024, kommer gode beaujolais nouveau-utgaver

2024 er ikke det beste utgangspunktet for årets nye vin, men vi har plukket ut de beste for feiringen som starter torsdag 21. november.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her