8. februar i Oslo - Eksklusiv champagnesmaking

Bli med og smak champagner i verdensklasse og lær mer om et av verdens mest berømte vindistrikter i dette spennende kurset.
Redaksjonen
26 Januar 2010 - 19:00

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet siden 1808
Et av de mest anerkjente, uavhengige champagnehusene ble etablert i Urville av Louis Drappier i 1808. Han overtok vinmarkene rundt det gamle klosteret som ble bygget av Saint Bernard de Clairvaux i 1152 og som i dag huser familiens hovedkvarter og lagringskjellere.
 
Drappier har alltid vært kjent for den høye kvaliteten på sine champagner. De 40 hektarene med vinmarker huset eier i Aube og 13 hektarene i Marne, er alle kjent for god soleksponering og mye kalk, som er med på å gi champagnene deres særegne stil.
 
Huset henter relativt små kvanta druer ut av vinmarkene, noe som resulterer i en stor smakskonsentrasjon i druemosten. Ved å bruke svært lite sulfater i sine viner utvikler vinene en dypere farge og rikere aromaer enn ved mange andre champagnehus.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Nyskapende og spesielle cuvéer
Familien Drappier har vært blant de toneangivende familiene i området, og i dag er det André Drappier og hans sønn Michel som følger tradisjonen videre.
 
Det var faktisk bestefaren til André Drappier, Georges Collot, som på 1930-tallet var den første til å plante druetypen pinot noir i Champagne, noe som skapte furore i samtiden.
 
Husets bevisste satsning på kvalitet fanget også Charles de Gaulle sin interesse, og deres rene pinot noir ble raskt presidentens favorittchampagne.
 
Den dag i dag lages denne spesielle cuvéen ved huset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Michel Drappier, som siden 1979 har ledet huset sammen med sin far.
 
Han vil lære deg mer om Champagne som område og du vil få smake en rekke champagner, deriblant deres spesielle Cuvée Charles de Gaulle.
 
I tillegg vil du få smake deres toppcuvéer Quattuor Blanc de Quatre Blanc som er laget på de fire opprinnelige hvite druetypene i Champagne, Grande Sendrée som kommer fra mer en 70 år gamle vinstokker og Carte d'Or 1995 i magnumutgave.
 
Kurset vil bli holdt på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Drappier Blanc de Blancs Signature, ca pris kr 350.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Millésime Exception 2002, ca pris kr 350.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Cuvée Charles de Gaulle, ca pris kr 330.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Carte d'Or 1995 (magnum), ca pris kr 800.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 8. februar 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 31.01.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her