8. februar i Oslo - Eksklusiv champagnesmaking

Bli med og smak champagner i verdensklasse og lær mer om et av verdens mest berømte vindistrikter i dette spennende kurset.
Redaksjonen
26 Januar 2010 - 20:00

Vin er lidenskap, og ingenting setter følelsene slik i sving som champagne.
 
Kun champagne er champagne, og denne kvelden vil du virkelig få oppleve hvorfor dette regnes som verdens beste drikk.
 
Lær mer om Champagne og smak champagner i verdensklasse
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Kvalitet siden 1808
Et av de mest anerkjente, uavhengige champagnehusene ble etablert i Urville av Louis Drappier i 1808. Han overtok vinmarkene rundt det gamle klosteret som ble bygget av Saint Bernard de Clairvaux i 1152 og som i dag huser familiens hovedkvarter og lagringskjellere.
 
Drappier har alltid vært kjent for den høye kvaliteten på sine champagner. De 40 hektarene med vinmarker huset eier i Aube og 13 hektarene i Marne, er alle kjent for god soleksponering og mye kalk, som er med på å gi champagnene deres særegne stil.
 
Huset henter relativt små kvanta druer ut av vinmarkene, noe som resulterer i en stor smakskonsentrasjon i druemosten. Ved å bruke svært lite sulfater i sine viner utvikler vinene en dypere farge og rikere aromaer enn ved mange andre champagnehus.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Nyskapende og spesielle cuvéer
Familien Drappier har vært blant de toneangivende familiene i området, og i dag er det André Drappier og hans sønn Michel som følger tradisjonen videre.
 
Det var faktisk bestefaren til André Drappier, Georges Collot, som på 1930-tallet var den første til å plante druetypen pinot noir i Champagne, noe som skapte furore i samtiden.
 
Husets bevisste satsning på kvalitet fanget også Charles de Gaulle sin interesse, og deres rene pinot noir ble raskt presidentens favorittchampagne.
 
Den dag i dag lages denne spesielle cuvéen ved huset.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Celebert besøk og spennende smaking
Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Michel Drappier, som siden 1979 har ledet huset sammen med sin far.
 
Han vil lære deg mer om Champagne som område og du vil få smake en rekke champagner, deriblant deres spesielle Cuvée Charles de Gaulle.
 
I tillegg vil du få smake deres toppcuvéer Quattuor Blanc de Quatre Blanc som er laget på de fire opprinnelige hvite druetypene i Champagne, Grande Sendrée som kommer fra mer en 70 år gamle vinstokker og Carte d'Or 1995 i magnumutgave.
 
Kurset vil bli holdt på engelsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Drappier Blanc de Blancs Signature, ca pris kr 350.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Millésime Exception 2002, ca pris kr 350.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Cuvée Charles de Gaulle, ca pris kr 330.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
• Drappier Carte d'Or 1995 (magnum), ca pris kr 800.00 (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 8. februar 2010 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 31.01.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskens beste lammeoppskrifter
Guide
Påskelam oppskrifter

Påskens beste lammeoppskrifter

Her finner du oppskrifter på alt fra tradisjonell lammestek til noen mer uvanlige lammeretter. Selvsagt med drikkeforslag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her