22. februar i Oslo - Barolo og Barbaresco i verdensklasse

Gå ikke glipp av dette unike kurset hvor du lærer mer om Piemonte og får smake 12 enestående viner, deriblant en i 1978-årgang.
Redaksjonen
28 Januar 2010 - 14:47

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia.
 
Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement i det vi får besøk av tre av områdets stjerner.
 
Du får smake 12 unike viner i løpet av kurset, hvorav to Barbarescoer og hele seks Baroloer. Den ene Baroloen vil du også få smake i tre forskjellige årganger tilbake til 1978!
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tradisjonsrikt og nyskapende
Det har blitt laget vin i Piemonte i flere tusen år, men det er først i de senere år at området har fått den anerkjennelsen det har fortjent.
 
Barolo fikk sin klassifisering som en DOCG i 1980 som et av de aller første i Italia, og angav tonen for den massive satsingen produsentene i området la på en kvalitetsheving av sine egne viner.
 
Resultatet ble at enkelte produsenter introduserte moderne produksjonsmetoder med temperaturkontroller og lagring på mindre fat enn hva man hadde gjort før. Dette har gitt oss en rekke forskjellige vinstiler innen det samme området.
 
Denne kvelden får du møte hele tre vinmakere fra dette spennende området som lager viner etter de tradisjonelle metodene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Piemonte">Les mer om vinmakerene og deres vingårder her (klikk)
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Piemonte bedre å kjenne i det vi får besøk av Tiziana Cortese, Vittore Alessandria og Alberto Fenocchio.
 
De vil gi deg en god innsikt i såvel området som deres forskjellige vinstiler, og du vil selv få smake ikke mindre enn 12 viner i løpet av kurset. Blant disse vil vi smake Fenocchios Barolo i ikke mindre enn tre årganger - 2004, 1990 og 1978!
 
Foredraget holdes på engelsk og norsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Cortese Rabaja Riserva Barbaresco 2001, ca pris kr 400.- (Ikke tilgjengelig i Norge)

• Fenocchio Barolo Riserva 1990, ca pris kr 1 200,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Fenocchio Barolo Riserva 1978, ca pris kr 2 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 22. februar 2010 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 14.02.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Piemontes tradisjon og terroir
På toppen av åssiden som utgjør Barbarescos mest anerkjente vinmark, Rabaja, ligger Azienda Agricola Giuseppe Cortese. Huset lager ved hjelp av tradisjonelle metoder og en håndverksmessig småskalaproduksjon, særpregete viner av druene fra sine 8 ha vinmarker.

Rabaja' vinmarken gir erketypisk Barbaresco - en vin som får frem Nebbiolos vennligere side og som viser at kraft og eleganse kan forenes. Druene til Corteses viner hentes fra husets vinmarker som befinner seg i Rabaja og den tilstøtende Trifolera-vinmarken.

På grunn av sin lettere stil og mer feminine utrykk bli ofte Barbaresco omtalt som Barolos lillesøster. Men på grunn av vinens mer tilgjengelig karakter har vi hørt mang en vinkjenner innrømme at kjelleren er fylt av Barolo, mens ved spisebordet foretrekkes Barbaresco.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
En kommende stjerne
Det er den unge og energiske vinmakeren Vittore Alessandria som leder Azienda Agricola Fratelli Alessandria.

Vinene til Fratelli Alessandria fremstår som svært elegante, men hovedvekt på balanse og renhet. Ingen nye små fat får komme inn i kjelleren til Vittore, hanmener at stål og store fat er det som skal til for å slippe druenes og terroirets karakter frem.

Med presisjon og glød lager han Dolcetto, Barbera, Nebbiolo og tre forskjellige baroli av svært høy kvalitet. I tilegg er Alessandria den fremste produsenten av den lokale druetypen Pelaverga.
 
Vinene til Alessandria får mye ros fra Italienske, så vel som internasjonale vinguider, og vingården reknes som en kommende stjerne.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Røttene dypt plantet i Piemontes jord
I hjertet av Barolo, nærmere bestemt i Bussia Sottana finner vi Azienda Agricola Fenocchio -  en kompromissløs produsent av tradisjonell piemontevin.
 
Da ny eik og mer moderne vinifikasjonsmetoder kom til Piemonte var Fenocchio en av produsentene som holdt på de tradisjonelle metodene.

Filosofien var; "jo mer andre produsenter fjerner seg fra de opprinnelige metodene, jo mer vil vår vin være unik", og de har ønsket å vise vinmarkens unike karakter og personlighet

I dag er det Alberto Fenocchio og broren Claudio som lager tre Baroli fra vinmarker anerkjent som Piemontes beste: Bussia, Cannubi og Villero. I tilegg lager Fenocchio tiltalende og typiske viner fra de lokale druetypene Dolcetto og Barbera..
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her