22. februar i Oslo - Barolo og Barbaresco i verdensklasse

Gå ikke glipp av dette unike kurset hvor du lærer mer om Piemonte og får smake 12 enestående viner, deriblant en i 1978-årgang.
Redaksjonen
28 Januar 2010 - 13:47

Noen av verdens flotteste og mest ettertraktede viner kommer fra det klassiske området Piemonte, nordvest i Italia.
 
Innen Piemonte er Barolo og Barbaresco de to kanskje mest berømte vinområdene, og denne kvelden får du selv oppleve Piemontes eleganse og raffinement i det vi får besøk av tre av områdets stjerner.
 
Du får smake 12 unike viner i løpet av kurset, hvorav to Barbarescoer og hele seks Baroloer. Den ene Baroloen vil du også få smake i tre forskjellige årganger tilbake til 1978!
 
Gå ikke glipp av denne supersmakingen
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Tradisjonsrikt og nyskapende
Det har blitt laget vin i Piemonte i flere tusen år, men det er først i de senere år at området har fått den anerkjennelsen det har fortjent.
 
Barolo fikk sin klassifisering som en DOCG i 1980 som et av de aller første i Italia, og angav tonen for den massive satsingen produsentene i området la på en kvalitetsheving av sine egne viner.
 
Resultatet ble at enkelte produsenter introduserte moderne produksjonsmetoder med temperaturkontroller og lagring på mindre fat enn hva man hadde gjort før. Dette har gitt oss en rekke forskjellige vinstiler innen det samme området.
 
Denne kvelden får du møte hele tre vinmakere fra dette spennende området som lager viner etter de tradisjonelle metodene.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Piemonte">Les mer om vinmakerene og deres vingårder her (klikk)
 
Celebert besøk og viner i verdensklasse
Det blir en spennende og lærerik kveld der du virkelig får lære Piemonte bedre å kjenne i det vi får besøk av Tiziana Cortese, Vittore Alessandria og Alberto Fenocchio.
 
De vil gi deg en god innsikt i såvel området som deres forskjellige vinstiler, og du vil selv få smake ikke mindre enn 12 viner i løpet av kurset. Blant disse vil vi smake Fenocchios Barolo i ikke mindre enn tre årganger - 2004, 1990 og 1978!
 
Foredraget holdes på engelsk og norsk.
 
Ta med din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig vinsmaking.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Dette er vinene du får smake denne kvelden:
 
• Cortese Rabaja Riserva Barbaresco 2001, ca pris kr 400.- (Ikke tilgjengelig i Norge)

• Fenocchio Barolo Riserva 1990, ca pris kr 1 200,- (ikke tilgjengelig i Norge)
• Fenocchio Barolo Riserva 1978, ca pris kr 2 500,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 
è Meld deg på her (klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
 
Tid: 22. februar 2010 kl. 18.00 - 21.30
Pris: kroner 545,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 14.02.10 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Piemontes tradisjon og terroir
På toppen av åssiden som utgjør Barbarescos mest anerkjente vinmark, Rabaja, ligger Azienda Agricola Giuseppe Cortese. Huset lager ved hjelp av tradisjonelle metoder og en håndverksmessig småskalaproduksjon, særpregete viner av druene fra sine 8 ha vinmarker.

Rabaja' vinmarken gir erketypisk Barbaresco - en vin som får frem Nebbiolos vennligere side og som viser at kraft og eleganse kan forenes. Druene til Corteses viner hentes fra husets vinmarker som befinner seg i Rabaja og den tilstøtende Trifolera-vinmarken.

På grunn av sin lettere stil og mer feminine utrykk bli ofte Barbaresco omtalt som Barolos lillesøster. Men på grunn av vinens mer tilgjengelig karakter har vi hørt mang en vinkjenner innrømme at kjelleren er fylt av Barolo, mens ved spisebordet foretrekkes Barbaresco.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
En kommende stjerne
Det er den unge og energiske vinmakeren Vittore Alessandria som leder Azienda Agricola Fratelli Alessandria.

Vinene til Fratelli Alessandria fremstår som svært elegante, men hovedvekt på balanse og renhet. Ingen nye små fat får komme inn i kjelleren til Vittore, hanmener at stål og store fat er det som skal til for å slippe druenes og terroirets karakter frem.

Med presisjon og glød lager han Dolcetto, Barbera, Nebbiolo og tre forskjellige baroli av svært høy kvalitet. I tilegg er Alessandria den fremste produsenten av den lokale druetypen Pelaverga.
 
Vinene til Alessandria får mye ros fra Italienske, så vel som internasjonale vinguider, og vingården reknes som en kommende stjerne.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 
Røttene dypt plantet i Piemontes jord
I hjertet av Barolo, nærmere bestemt i Bussia Sottana finner vi Azienda Agricola Fenocchio -  en kompromissløs produsent av tradisjonell piemontevin.
 
Da ny eik og mer moderne vinifikasjonsmetoder kom til Piemonte var Fenocchio en av produsentene som holdt på de tradisjonelle metodene.

Filosofien var; "jo mer andre produsenter fjerner seg fra de opprinnelige metodene, jo mer vil vår vin være unik", og de har ønsket å vise vinmarkens unike karakter og personlighet

I dag er det Alberto Fenocchio og broren Claudio som lager tre Baroli fra vinmarker anerkjent som Piemontes beste: Bussia, Cannubi og Villero. I tilegg lager Fenocchio tiltalende og typiske viner fra de lokale druetypene Dolcetto og Barbera..
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på kurset her
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her