2001, 2000 og eldre

2001 er en imponerende årgang for nebbiolo i Piemonte. Barbarescoene puster baroloene i nakken ikke bare hva eleganse angår, men også i kraft når forholdene er så optimale som de var i 2001.
Redaksjonen
27 September 2007 - 08:00

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

2001, 2000 og eldre

÷ (91p)
Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga Camp Gros 2001
Marchesi di Gresy
Italia - Piemonte
47779 VSD - kr 550,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød. Flott rik og nydelig parfymert duft med røde og mørke bær, sopp, skogbunn, eik og lær.
Smak: Følger duften perfekt opp, nærmest delikat på grunn av deilig mykhet, moden frukt, veldig god syre og fine slanke tanniner, sitter godt og usedvanlig lenge. (2001)
Bruksområde: Lam eller lettere vilt med soppfølge.
Vurdering: En nydelig vin rett og slett. Godt kjøp. 91 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (90p)
Ovello Barbaresco Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45891 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Rød ,ed lysere kant. Elegant og superfrisk duft med rød kjernefrukt, syltetøy, mørke skogsbær, skogbunn, eik og krydder samt et snev av stall.
Smak: Flott fasthet i anslaget, nydelig syre, følger duften godt, deilig frukt, fine faste tanniner, god fylde og lang ettersmak. (2001)
Bruksområde: Allround lysere kjøttslag.
Vurdering: En elegant barbaresco som er deilig allerede (gjerne etter dekantering) og de neste sju årene. Meget godt kjøp. 90 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Rabaja Barbaresco Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45894 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Rød med brunlig kant. Litt lukket men lovende duft av tørket frukt, krydder og eik.
Smak: Saftig anslag, syrlig god frukt, flott fasthet, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med en del fedme i tilbehøret.
Vurdering: Bør dekanteres i dag. Vil utvikle seg videre i minst seks-sju år. Meget godt kjøp. 89 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Marchesi di Grésy Marbaresco Martinenga Gaiun 2000
Marchesi di Grésy
Italia - Piemonte
48814 VSD - kr 450,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Flott og meget elegant duft av modne bær, skogbunn, eksotiske toner, krydder og røyk.
Smak: Bløtt elegant anslag, følger duften veldig godt, myk og sødmefylt frukt men samtidig med forfriskende syre, veldig fine tanniner, rik varm avslutning. (2000)
Bruksområde: Delikate kjøttretter, gjerne med lam eller fugl.
Vurdering: En flott vin som er drikkeklar nå men som fint tåler fire år til. Godt kjøp. 89 p (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Barbaresco Pajé Riserva 2001
Prod. del Barbaresco
Italia - Piemonte
45898 VSD - kr 329,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Best Buys International
Farge og duft: Tett rød. Flott rik duft med søtlige bærtoner samt noe anis.
Smak: Saftig anslag, gode toner av mørke bær, skogsbær, lær og skogbunn, flotte tanniner, sitter godt med en del krydder i finishen. (2001)
Bruksområde: Allround rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende barbaresco for de neste fire-fem årene. Godt kjøp. 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 36 md. Lagring i slovenske eikeliggere (25-50 hl)
Bestill her:

+ (88p)
Prunotto Bric Turot Barbaresco 2000
Prunotto
Italia - Piemonte
48185 VSD - kr 349,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp mørk rød. Rik duft av mørke bær, skogsbær, skogbunn, lær, tørket frukt og krydder.
Smak: Bløtt anslag, god konsentrasjon, veldig harmonisk med myke fine tanniner, god fylde og lengde. (2000)
Bruksområde: Lammefilet, fasan, due.
Vurdering: En veldig myk og behagelig vin som er deilig nå og de neste tre årene. Godt kjøp. 88 p (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Sottimano Barbaresco Fausoni 2001
Sottimano
Italia - Piemonte
44734 VSD - kr 429,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Mørk rød med stor kjerne. Flott rik duft med masse skogsbærtoner, sjokolade, lær og skogbunn.
Smak: Krydret anslag, veldig bra konsentrasjon, gode syrer og faste tanniner, veldig bra frukt, sjokolade og mørke kirsebær i finishen, sitter lenge med lakris i finishen. (2001)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En ung og lovende barbaresco som vil utvikleseg videre i minst fem år. Vel verd prisen. 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Il Bricco Barbaresco 2001
Pio Cesare
Italia - Piemonte
42810 Vectura - kr 675,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Eurowine
Farge og duft: Mørk rød med brunlig kant. Rik duft av lær, tørket frukt, tobakk, krydder, søte lærtoner samt snev av grønn paprika.
Smak: Saftig fyldig anslag, følger duften, moden frukt, god konsentrasjon, fine syrer og tanniner, sitter godt men de grønne tonene forstyrrer litt i finishen selv om de forsvinner noe med god lufting. (2001)
Bruksområde: Vilt.
Vurdering: En rik barberasco som bør dekanteres og som vil utvikle seg videre i fire-fem år til. Verd prisen? 88 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Neive Barbaresco Santo Stefano 2001
Cast. di Neive
Italia - Piemonte
43787 Vectura - kr 341,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Red & White
Farge og duft: Rødoransje. Fin utviklet duft med toner av skogbunn, anis, tørket kjøtt og modne bær.
Smak: Fast i anslaget, flotte modne toner, nyansert, god syre gir fin saftighet, fine tanniner, sitter lenge. (1999)
Bruksområde: Fasan eller due med kremet saus.
Vurdering: En elegant og drikkeklar barbaresco som holder fint et par-tre år til. Verd prisen. 87 p (1999) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Mantico Barbaresco 2000
Bersano
Italia - Piemonte
43023 Vectura - kr 216,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Lys rød mot oransje. Moden duft med tørket frukt, en del krydder, litt jordsmonn.
Smak: Saftig anslag, følger duften, moden bær og eik i finishen. (2000)
Bruksområde: Lam, lyst kjøtt.
Vurdering: En bløt og moden vin som er best innen et par år. Godt kjøp. 86 p (2000) (10.09.07)
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Serracapelli Barbaresco 2001
Pod. Elia
Italia - Piemonte
42707 Vectura - kr 295,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Dyp rød. Fin duft med svak modning, mye jordsmonnstoner, urter og anis.
Smak: Fast i anslaget, følger duften, veldig bra syre gir flott saftighet, fine men ganske snille tanniner, sitter relativt godt. (2001)
Bruksområde: Lam.
Vurdering: Drikkeklar vin som trolig ikke vil bli så mye bedre med lagring. Godt kjøp. 86 p (2001) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Vigna Rongallo Barbaresco Riserva 1999
Orlando Abrigo
Italia - Piemonte
42697 Vectura - kr 318,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Mørk dyp rød. Søtlig floral duft med røde bær, fatkrydder, anis og skogbunn.
Smak: Bløtt anslag, skogsbærpreget midtparti, bra syre, god frukt, faste tanniner, sitter en stund med snev av sigarkasse og anis. (1999)
Bruksområde: Lam med noe fedme i tilbehøret.
Vurdering: En god og moden vin som fortsatt holder et par-tre år til. Vel verd prisen. 86 p (1999) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Barbaresco Tettineive 1989
Scarpa
Italia - Piemonte
46094 VSD - kr 899,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Rustrød. Veldig moden duft med søte syltetøyaktige toner, tørket frukt, kål, svarte olivener, sjokolade og krydder.
Smak: Bløtt anslag, veldig moden, følger duften, syrlig med bløte tanniner, sitter lenge. (1989)
Bruksområde: Forsiktig krydrete kjøttretter, gjerne kokte med sopp.
Vurdering: En gammel vin for de som liker en svært utviklet stil. Burde strengt talt vært drukket for et år eller to siden. Men dyr. 86 p (1989) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil

Marchesi di Grésy Barbaresco Martinenga Camp Gros 2000
Marchesi di Grésy
Italia - Piemonte
48813 VSD - kr 450,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

La Contea Barbaresco Ripa Sorita Riserva 2000
Az. Agr. la Contea
Italia - Piemonte
55308 Vectura - kr 299,10 (75cl)
Bestillingsutvalg
The Scandinavian Negotiators
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2000) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her