2004, 2003 og 2002

2004 og 2003 er forskjellige som natt og dag, og de fleste holder nok en knapp på den førstnevnte som reflekterer nebbiolodruen i barbarescodrakt på en veldig god måte.
Redaksjonen
27 September 2007 - 08:01

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. september 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

2004, 2003 og 2002

+ (89p)
Ceretto Barbaresco Asij 2004
Ceretto
Italia - Piemonte
48534 VSD - kr 279,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Ung fast bærpreget duft med mørke bær, sjokolade, røyk, jordsmonn og fat.
Smak: Flott saftighet og fasthet i anslaget, veldig god syre og fine tanniner, følger duften, sitter godt og lenge. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt med mye smak.
Vurdering: Bør helst ligge et år til. Holder fint i minst fire år til. Meget godt kjøp. 89 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (89p)
Bruno Giacosa Barbaresco "Asili" 2003
Bruno Giacosa
Italia - Piemonte
46594 Gaia Wine & Spirits - kr 895,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Veldig elegant og innbydende duft med mørke bær, skogbunn, sjokolade, blomster, tjære, røyk og trevirke.
Smak: Bløtt anslag, en del sødme og mykhet gjennom hele smakskurven, innslag av tørket frukt, god fasthet utover, sitter lenge. (2003)
Bruksområde: Lysere kjøttslag og gjerne lammefilet.
Vurdering: En veldig deilig og aromatisk barbaresco som trolig er best innen to-tre år. Verd prisen? 89 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

+ (88p)
Ca' del Baio Barbaresco Asili 2004
Ca' del Baio
Italia - Piemonte
44291 Mondovino - kr 274,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Mondovino
Farge og duft: Fin mørk rød med lys kant. Elegant duft av mørke bær, kirsebær og -steiner, røyk, blomster, krydder, skogbunn og eik.
Smak: Fast i anslaget, gode syrer og tanniner, fint fatpreg, sitter lenge. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt, også lettere vilt om noen år.
Vurdering: Fortsatt veldig ung. Må dekanteres i dag. Vil utvikle seg videre i minst fem år til. Meget godt kjøp. 88 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

+ (87p)
Cigliuti Barbaresco Serraboella 2003
Az. Agr. F.Lli Cigliuti
Italia - Piemonte
46158 VSD - kr 433,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk rød. Moden mørk frukt, også røde skogsbær, blomster, krydder, jordsmonn og fat.
Smak: Fast i anslaget, litt rustikk men følger egentlig duften veldig godt, gode tanniner, sitter godt med en del sjokolade og eikekrydder i finishen som er lang. (2003)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god 2003 som vil utvikle seg videre et par-tre år til. Verd prisen. 87 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Marchesi di Barolo Barbaresco 2004
March. di Barolo
Italia - Piemonte
50139 VSD - kr 219,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Ung mørk rød. Fruktig duft av modne røde bær også syrlige kirsebær noe fatkrydder og lakris.
Smak: Saftig innbydende anslag, god syre, fin fasthet i midten, noe fatkrydder, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Allround kjøtt med noe fedme.
Vurdering: En lettdrikkelig barbaresco for konsum innen tre år. Godt kjøp. 86 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100%nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(86p)
Prunotto Barbaresco Classico 2003
SRL Prunotto
Italia - Piemonte
33018 VSD - kr 239,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Ung mørk rød. Veldig innbydende duft med røde og mørke bær, sjokolade, anis og trevirke.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, bra syre, fint krydderpreg i midten, markante tanniner samt litt bitterpreg mot slutten. (2003)
Bruksområde: Lyst kjøtt med fedme.
Vurdering: En myk og innsmigrende 2003. Best innen et par år. Godt kjøp. 86 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Ca' del Baio Barbaresco Valgrande 2004
Ca' del Baio
Italia - Piemonte
44293 Mondovino - kr 259,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Mondovino
Farge og duft: Mørk rød. Fin duft av røde og mørke bær, blomster, snev av lær og sjokolade.
Smak: Bløtt anslag, god syre og behagelig faste tanniner, fint kirsebærpreg, sitter godt. (2004)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: En god vin for de neste to-tre årene. Godt kjøp. 86 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(86p)
Sottimano Barbaresco Pajoré 2003
Sottimano
Italia - Piemonte
45256 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Rød med tynne lys kant. Moden myk og varm duft med røde og mørke bær, fat, røyk.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, myk syre, likevel god fasthet mot slutten, veldig god ettersmak. (2003)
Bruksområde: Kjøttretter uten for mye fedme.
Vurdering: En imøtekommende vin som er best innen et par år. Verd prisen. 86 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(85p)
Barbaresco Produttori del Barbaresco 2003
Produttori del Barbaresco
Italia - Piemonte
31906 VSD - kr 199,90 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Best Buys International
Farge og duft: Rød med lys kant. Syrlige røde bær samt innslag av blomster og jordsmonn samt noe trevirke.
Smak: Bløt frukt i anslaget, noe krydder, ok syre, noe tanniner, varm finish. (2003)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller lam.
Vurdering: En snill barbaresco som er best innen et år. Godt kjøp. 85 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Min. 18 md. Lagring i store slovenske eikefat og min. 6 md. Flaskemodning før salg.
Bestill her:

(85p)
Ca' del Baio Barbaresco 2004
Ca' del Baio
Italia - Piemonte
49008 Mondovino - kr 234,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Mondovino
Farge og duft: Mørk ung rød. Frisk duft av røde bær, kirsebær, fatkrydder, snev av jordsmonn.
Smak: Følger duften, veldig god syre og fast finish. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt med en del fedme.
Vurdering: En ukomplisert men god barbaresco. Best innen to-tre år. Godt kjøp. 85 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Moccagatta Barbaresco Bric Balin 2003
Moccagatta
Italia - Piemonte
48536 VSD - kr 349,50 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød med brunskjær. Utviklet rik varm og parfymert duft med modne skogsbær, eik, lær samt krydder.
Smak: Fast i anslaget, veldig moden karakter, bløt syre, avslepne tanniner, sitter bra. (2003)
Bruksområde: Lammefilet.
Vurdering: En moden og drikkeklar vin. Verd prisen. 85 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(85p)
Pelissero Barbaresco Vanotu 2003
Pelissero
Italia - Piemonte
47985 VSD - kr 432,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk tett rød. Litt lukket og kompakt duft med mye mørke toner samt innslag av kjøtt, eik, krydder og sopp.
Smak: Fast i anslaget, frukten er noe lite tilstede, tanninene dominerer, men den sitter godt. (2003)
Bruksområde: Rødt kjøtt.
Vurdering: Savner elegansen som barbaresco bør ha. Tjener trolig på dekantering. Bør helst lagres et år før den nytes. Tåler minst fem år til. Verd prisen. 85 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Vinchio-Vaglio Serra Barbaresco 2003
Vinchio-Vaglio Serra
Italia - Piemonte
10191 VSD - kr 191,10 (75cl)
Basisutvalg (Basis)
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød med moden kant. Parfymert duft med noe krydder og røde bær, også litt lær og fat.
Smak: Saftig anslag, litt rustikk i midten, myk men ok syre, mye blomsterpreg uten at det bidrar med eleganse, ok lengde. (2003)
Bruksområde: Enklere kjøttretter, gjerne lam, uten for mye fedme.
Vurdering: Best innen et år. Vel verd prisen. 84 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% Nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. lagring i eikeliggere (110 hl), 1 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Ca' del Baio Barbaresco Marcarini 2004
Ca' del Baio
Italia - Piemonte
44292 Mondovino - kr 265,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Mondovino
Farge og duft: Ung mørk rød. Røde bær, krydder, eik, røyk, jordsmonn og urter.
Smak: Bløtt anslag, fastere etter hvert, mye røde bær, noe grønnpreg mot slutten. (2004)
Bruksområde: Lyst kjøtt eller lam med en del fedme.
Vurdering: Grønnpreget trekker ned men vil trolig dempe seg sammen med mat. Best innen tre år. Verd prisen. 84 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Fontanabianca Barbaresco 2003
Az. Agr. Fontanabianca
Italia - Piemonte
40807 Gaia Wine & Spirits - kr 299,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Gaia Wine & Spirits
Farge og duft: Mørk rød med lyst kant. Ganske rustikk men likevel kompleks duft med blomster, animalskhet, jordsmonn og fat.
Smak: Følger duften, god syrlighet, bra tanniner, bløt frukt i finishen, sitter noe. (2003)
Bruksområde: Allround kjøtt.
Vurdering: Mangler noe eleganse. Bør kanskje dekanteres for å få frem mer av den siden av vintypen? Verd prisen. 84 p (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

(84p)
Pelissero Barbaresco Tulin 2004
Pelissero
Italia - Piemonte
45642 VSD - kr 334,20 (75cl)
Basisutvalg (Parti)
Moestue Grape Selections
Farge og duft: Mørk ung rød. Mørke toner, lær og noe grønne toner, litt lukket.
Smak: Fast anslag, en del tanniner, noe grønnpreg i finishen. (2004)
Bruksområde: Rustikke kjøttretter med en del fedme.
Vurdering: En litt hardbarbaresco som kanskje vil mykne med tiden? Knapt verd prisen. 84 p (2004) (10.09.07)
Laget av: 100% Nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 18 md. lagring i eikeliggere (50 hl) og fat, 10 md. flaskemodning før salg
Bestill her:

(84p)
Sottimano Barbaresco Pajoré 2002
Sottimano
Italia - Piemonte
44735 VSD - kr 399,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Vinarius
Farge og duft: Dyp rød. Bløt duft med modent preg av røde bær, syltetøy, skog, lær og trevirke.
Smak: Fast i anslaget, følger duften, en del tørrstoffer, sitter ganske lenge. (2002)
Bruksområde: Lammeretter med en del fedme.
Vurdering: Drikkeklar barbaresco. Verd prisen? 84 p (2002) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

÷ (80p)
Barbaresco Ricossa 2002
Mondo del Vino
Italia - Piemonte
44893 VSD - kr 129,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Bibendum
Farge og duft: Mørk rød med lys kant. Moden duft med spesielle aromaer, også noe tobakk og støv.
Smak: Bløtt anslag, følger duften, litt rustikk og enkel. (2002)
Bruksområde: Enkle retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Nå. 80 p (2002) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Kork-/flaskefeil

Marchesi di Gresy Barbaresco Martinenga 2003
Marchesi di Gresy
Italia - Piemonte
47778 VSD - kr 319,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,5% vol.
Bestill her:

Arione Barbaresco 2003
Arione
Italia - Piemonte
13453 Vectura - kr 144,70 (75cl)
Basisutvalg (Fullsortiment)
The Scandinavian Negotiators
Vurdering: Kork-/flaskefeil. (2003) (10.09.07)
Laget av: 100% nebbiolo
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: 12 md. Fatlagring
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her