Vaniljekake:
Rør sukker og smør hvitt. Hvis du bruker håndmikser ikke bruk denne på maks hastighet.
Rør ett og ett egg i en liten skål sammen slik at plomme og eggehvite samles.
Ha det deretter ett for ett i bakebollen. Vi vil at eggeplommen og eggehviten skal blande seg med hverandre før det blander seg med smør og sukker. Ved å gjøre dette får du en mer luftig kake.
Hvis røren skiller seg har du oppi litt av melet.
Til slutt har du i litt etter litt siktet mel.
Ha vaniljekaken i en form a 20 x 20 cm og stek denne i 25-30 min ved 175 grader.
Vaniljesirup:
Del vaniljestangen og skrap ut frøene. Ha vann, sukker, frø og vaniljestang i en kjele og kok dette opp. Avkjøl. Sirupen smøres på kaken rett etter den har kommet utfra ovnen mens kaken er lun.
Pakk så kaken inn i plastfolie og sett den kjølig. Dette er en tung vaniljekake, av engelsk type, og det er eggene som gjør hevejobben. Hvis du vil ha en luftigere type, kan du tilsette 2ts bakepulver.
Flytende fondant:
Ha alt i en kjele og kok dette opp til 114 grader.
Ta av kjelen og hell det hele i en kjøkkenmaskin. La massen avkjøles til 60 grader. Miks så alt sammen til det blir en tykk hvit masse.
Sette sammen småkakene:
Ta kaken ut av kjøleskap og legg den penslede siden ned. Skjær av bunnen på kaken slik at den blir helt jevn. Den skal være 4 cm høy.
Snu kaken tilbake slik at du får delen med vaniljesirup opp.
Kok opp aprikossyltetøy og pensle dette på kaken.
Kjevle ut marsipan og legg dette i et tynt lag oppå kaken.
Skjær biter a 4x4 cm og sett disse kaldt.
Farg den flytende fondanten.
Sett bitene på en rist og hell fondant over slik at alle kantene dekkes.
Sett hver bit i en muffinsform og klem dem sammen slik at de former seg til kanten på småkakene.
Pynt hver kake med en hvit og blå blomst.
Tips:
I stedet for blomst kan du legge en tykk stripe med hvit marsipan i et kryss over og deretter en tynnere stripe med blå marsipan. Slik får du småkaker som ser ut som det norske flagg.