14 nye norske restauranter i White Guide

63 norske restauranter er listet i årets White Guide som til sammen inkluderer 341 nordiske konsepter.
Aase E. Jacobsen
31 Mai 2017 - 16:44

Den fjerde utgaven av White Guide Nordic lanseres 26. juni og allerede nå er det klart hvilke restauranter som inngår. Selv om Norge har spilt en mindre rolle i teten i de første utgavene, er veksten sterkest her i år. I hvert falle relativt sett, for antall nye norske er 14 av totalt 60 nye nordiske restauranter.

Det er et stykke før Norge tar igjen Danmark og Sverige selvsagt som dominerer listen av de 341 restaurantene som guiden inneholder.

Slik var listen ifjor

Årets utgave teller disse restaurantene (nye merket med • )

  • À L’aise Oslo

Arakataka Oslo

Astral Oslo

BA 53 Oslo

Babylon Surøl og Sushi Oslo

Bass Oslo Oslo

Bekkjarvik Gjestgiveri Bekkjarvik

Bokbacka Oslo

Bon Lío Oslo

Brasserie France Oslo

Brasserie Paleo Oslo

  • Brutus Oslo
  • Caya Trondheim

Colonialen Bergen

Cornelius Sjømatrestaurant Bergen

Credo Trondheim

De 4 roser Harstad

Egget Stavanger

Ekebergrestauranten Oslo

Feinschmecker Oslo

Festningen Restaurant Oslo

  • Fisketorget Stavanger Stavanger
  • Fru K Oslo
  • Frukt & Grønt Drammen
  • Grand Café (Grand Hotel) Oslo

Hallingstuene Geilo

Happolati Oslo

  • Jossa mat og drikke Trondheim

Kamai Oslo

Kolonialen Bislett Oslo

Kontrast Oslo

Le Benjamin Oslo

Lysverket Bergen

Maaemo Oslo

Mares Oslo

Marg og bein Bergen

Mathallen Tromsø

  • NB Sørensen Annen Etage Stavanger
  • Omakase by Alex Cabiao Oslo

Palace Grill Oslo

Pjoltergeist Oslo

Plah Restaurant Oslo

Publiko Oslo

Re-Naa Stavanger

Renaa:Matbaren Bistro Stavanger

Restaurant 1877 Bergen

  • Restaurant Fangst Oslo
  • Restaurant Nyt Bodø
  • Restaurant Smak Tromsø

Røst Teaterbistro Trondheim

Sabi Omakase Stavanger

Sentralen Restaurant Oslo

  • Skur 33 Oslo

Smalhans Oslo

Statholdergaarden Oslo

Strand Restaurant Stabekk

Tango bar&kjøkken Stavanger

  • Theatercaféen (Hotel Continental) Oslo

To Rom og Kjøkken Trondheim

Trattoria Popolare Oslo

  • TXOTX Oslo

Umami Harstad

Vaaghals Oslo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her