Det er innehaveren av den nå nedlagte New York-restauranten Cru, Roy Welland, som kvitter seg med sin vinsamling, melder vinavisen.dk.
Nytt auksjonshus
To tredeler av samlingen kommer fra restauranten, og intet mindre enn 24.000 av flaskene er av grand cru burgund-kvalitet.
Det er det nystartete auksjonshuset Wally’s Auctions i New York som skal forestå auksjonen som blir både fysisk og nettbasert.
Utropssummen er anslått til 15 mill. dollar. Det gir et gjennomsnitt per flaske på 900 kroner. Bak dette tallet skjuler det seg alt fra drikkeklare chabliser til virkelige sjeldne klenodier.
Venter stor interesse
Eieren vurderer tidspunktet for å realisere kjellerverdiene som riktig all den tid interessen for eldre viner er økt, spesielt fra Asia. Dette gjelder særlig for burgunderne som for tiden er under et stort prispress gitt de siste års lave avlinger.
Interessen ventes å bli høy for auksjonene som starter i september, siden brorparten av vinen i sin tid kom direkte fra eiendommene til Crus kjeller.