Drikke
Ny vinauksjon snart klar

Ny vinauksjon snart klar

Den andre vinauksjonen finner sted 9. april. Her er en smakebit på hva som kommer.
Aase E. Jacobsen
05 Mars 2014 - 18:38

Blant unge viner nevnes Salon 1988 i magnum med en utropspris på 4800 kroner. Chablisstjernen Raveneau finnes i form av Les Clos 1990 til 3200. En annen favoritt, Roumier, vil finnes i katalogen med blant annet Ruchottes-Chambertin 1993 til 2400 kroner.

Gammel bordeaux

Av eldre flasker er en cognac fra 1875 og huset de Laage verd å merke seg. Den utropes til 4800 kroner. Samt en Tokaji 6 Puttonyos fra 1857 til kroner 5600.

Her finner du ut hva puttonyos betyr

For elskere av gammel bordeaux lover auksjonsansvarlig i Vinmonopolet, Arnt-Egil Nordlien, at det vil bli flere slike fra 1920-1950-tallet. Blant andre Latour 1937 til kroner 4000 og Mouton-Rothschild 1934 til 5600.

Stor interesse

Nær sagt selvsagt blir Petrus å finne blant auksjonsvinene, men foreløpig kan ikke Nordlien røpe verken årganger eller pris.

Han har fått inn flere enn 2000 tilbud, og siden 95 prosent av varene fra forrige runde ble solgt, er han optimistisk. - Det er stor etterspørsel og interesse for vinauksjoner i Norge, hevder han.

Sjekk ut noen av varene i forrige runde

Katalogen legges ut 28. mars på Vinmonopolets og auksjonsforretningen Blomqvists nettsider samtidig med at nettauksjonen starter. Denne avsluttes den 9. april, mens den klassiske auksjonen finner sted 8. april i Blomqvists lokaler i Tordenskioldsgate 5 i Oslo.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her