- Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett 3 ss olje, salt og sukker.
- Elt inn hvetemel. Deigen skal ha en "tykk grøtaktig" konsistens.
- Tilsett den siste ss med olje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen.
- Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca. 30 min.
- Hell deigen over i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne.
- Klapp deigen til den dekker formen. La deigen etterhve under plast ca. 20 min.
- Hell litt olivenolje over det ferdighevede brødet.
- Stikk hull i brødet med fingertuppen og dryss over grovt salt (gourmetsalt) og ev. rosmarin.
- Stek på nederste rille i varm stekeovn 200 gr i 20-30 min. Avkjøl på rist.
- Tips: Brødet smaker godt dyppet i extra virgin olivenolje, balsamicoeddik og fingersalt.
- Brødet kan også lages med fyll: Finhakk løk, soltørkede tomater, sorte oliven og hvitløk og surr i olje i en stekepanne.
- Smak til med krydder.
- Bre fyllet over det ferdighevede brødet i langpanne.
- Stikk hull med fingertuppene slik at fyllet trekker ned i brødet.
- Stek som beskrevet over.
Mange andre oppskrifter på focaccia finner du her