Skjær auberginen og squashen i ca 1/2 cm tykke skiver og dryss over saltet.
Varm olje i panna og fres løk og hvitløk. Tilsett linser og fres videre. Deretter krydder, urter, vann og tomatpuré. Kok opp og la alt trekke i minst 10 minutter til en tykk saus. Smak til sausen med salt og pepper.
Visp sammen melk og mel og rør til det koker opp. Ta kjelen av varmen og tilsett revet hvit ost. Avkjøl litt og rør inn eggene.
Smør en ildfast form. Skyll av saltet på aubergine- og squashskivene. Klapp tørre. Legg lagvis linsesaus og aubergine- og squashskiver og ostesaus. Dryss litt revet ost over til slutt. Stekes i ovn ved 200 C i ca 40 minutter.
Serveres med en grønn salat og eventuelt brød.
Tips:
Denne oppskriften forutsetter lakto-ovo-vegetarisk kost. Om du ønsker en enda grønnere moussaka, dropper du ostesausen helt eller erstatter melke- og eggproduktene med vegetariske alternativer.
Vil du ha flere oppskrifter der squah spiller hovedrollen?
Fristende internasjonale retter
Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter
Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her
Grønnsaker er en av de sterkeste trendene akkurat nå
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig