Vegetardumplings med sopp
Foto: Istock

Vegetardumplings med sopp

Disse dumplingsene er lettlagde og smaker herlig.

Fremgangsmåte

Dumplingspapir:
Jeg kjøper ferdige ark i butikken. Du finner de i frysedisken der hvor de har et større utvalg av asiatisk mat. Kjøp gjerne de runde, de er enklest og brette. Sett til tining i romtemperatur gjerne 3-4 timer før de skal brukes.

Soppfyll:
Grovhakk sopp, for eksempel champignon, østerssopp og shitakesopp, og la den "svette" i tørr panne på høy temperatur. Mens den gjør det, hakk løk, vårløk og hvitløk. Når soppen har fordampet mesteparten av væsken tilsett smør, løk og hvitløk og sett ned varmen litt.

Hakk opp ingefær, og ha den i pannen og. Når løken er myk og gyllen, tilsett sesamolje og soyasaus og la det koke ut. Smak til med salt og pepper. La blandingen kjøle seg ned litt før du kjører den med stavmikser eller i kjøkkenmaskin til en grov puré.

Putt en litt stor teskje med fyll på papiret og smør kanten med vann før du bretter. Det er viktig å få den tett og uten luft. Se videoer på YouTube for bretteteknikker.

Dipsaus
Rør sammen ingrediensene til dipsausen, og topp med finhakket koriander og evt litt vårløk

Tips:
Hvis du ønsker de mer spicy, kan du tilsette chili i både fyllet og dipsausen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her