Tvillingenes kake
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Tvillingenes kake

Fremgangsmåte

Kakebunnene:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Fordel røren i to godt smurte former. Bruk 2 runde kakeformer à ca 18 cm i diameter.
Stek bunnene i stekeovnen på 175 grader i ca 25 minutter, og la dem bli helt avkjølt før de tas ut av formene.

Når kakene skal fylles, skjærer du bort en liten skalk på den ene siden av hver kake slik at de kan legges tett sammen. Del hver kakebunn i to og dynk dem godt.

Fyll:
Visp kremen stiv med sukkeret. Bland halvparten av kremen med banan, nøttekjerner og krokansjokolade. Fyll kakene med denne kremen og sett kakene tett sammen. Smør den andre halvparten (den uten banan, nøtter og sjokolade) over hele kaken i et tynt lag.
Pynt:
Kjevle ut marsipanen til lokk som skal dekke hele kaken(-e). Strekk marsipanen glatt ned langs kanten og skjær bort overflødig marsipan.

Legg mønsteret midt på kaken. Husk å klipp ut midten. Dryss kakepynt o.l. i åpningen, men ikke i den biten som markerer ansiktene. Pynt kaken med kremstjerner, hele valnøtter og gjerne marsipanpynt.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her