Tvillingenes kake
Opplysningskontoret for meieriprodukter

Tvillingenes kake

Fremgangsmåte

Kakebunnene:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør dette forsiktig inn i eggedosisen. Fordel røren i to godt smurte former. Bruk 2 runde kakeformer à ca 18 cm i diameter.
Stek bunnene i stekeovnen på 175 grader i ca 25 minutter, og la dem bli helt avkjølt før de tas ut av formene.

Når kakene skal fylles, skjærer du bort en liten skalk på den ene siden av hver kake slik at de kan legges tett sammen. Del hver kakebunn i to og dynk dem godt.

Fyll:
Visp kremen stiv med sukkeret. Bland halvparten av kremen med banan, nøttekjerner og krokansjokolade. Fyll kakene med denne kremen og sett kakene tett sammen. Smør den andre halvparten (den uten banan, nøtter og sjokolade) over hele kaken i et tynt lag.
Pynt:
Kjevle ut marsipanen til lokk som skal dekke hele kaken(-e). Strekk marsipanen glatt ned langs kanten og skjær bort overflødig marsipan.

Legg mønsteret midt på kaken. Husk å klipp ut midten. Dryss kakepynt o.l. i åpningen, men ikke i den biten som markerer ansiktene. Pynt kaken med kremstjerner, hele valnøtter og gjerne marsipanpynt.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre
Dagens rett

Glem kjøttdeigen i dag, med kvernet reinsdyrkjøtt eller reinskav blir smaken mye bedre

Sheperds pie lages vanligvis med vanlig kjøttdeig, men her er det et enda bedre og smaksrikt alternativ som er brukt, nemlig reinsdyrhakk eller reinskav som tilberedes rett fra fryst tilstand.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her