Ha 2 dl melk, vaniljestang, frø, fløte og sukker i en kjele. Kok dette opp.
Ha resten av melken og maisenna i en liten bolle og rør til det er klumpfritt. Visp inn eggeplommene i maisennablandingen. Hell 2/3 av den varme melken forsiktig over eggeblandingen. Hell dette til slutt tilbake i kjelen og kok opp kremen.
La kremen småkoke i 1 minutt, men pass på at det ikke brenner seg på bunnen. Ta ut vaniljestangen og ha kremen over i en annen bolle og avkjøl. Dekk kremen med plastfolie for å slippe at den tykner på overflaten.
Pisk kremfløten opp til myk konsistens. Ta ut ¼ av kremen og bland dette med den avkjølte vaniljekremen.
Legg det nederste laget med sukkerbrød på et kakefat og pensle det med aprikossyltetøy eller annet syltetøy. Ha vaniljekremen oppå og legg et lag til med sukkerbrød over. Pensle på nytt syltetøy på bunnen og legg halvparten av kremen som er igjen i bollen oppå. Strø hakkede valnøtter på kremen og dekk dette med siste lag sukkerbrød.
Dekk hele kaken med siste halvpart av krem.
Kjevle ut et marsipanlokk på ca 30-40 cm og legg dette over kaken. Sørg for at lokket ikke har folder på sidene.
Pynt med roser og glasur på toppen.