Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk
Foto: JacquesPALUT

Thaisalat med ovnsbakt eller pannestekt torsk

Lag en spennende vri på torskemiddagen, denne thaisalaten er et perfekt og friskt tilbehør til ovnsbakt torsk

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 150 grader.
  2. Pisk sammen ingrediensene til dressingen. Skjær fisken i serveringsstykker og pensle hvert stykke med ca 1 ts av dressingen.
  3. Dryss over salt og pepper.
  4. Legg fisken i en smurt ildfast form med skinnsiden opp (om fileten har skinn).
  5. Sett fisken i ovn og stek den ca 10 minutter eller til den er ferdig.
  6. Tips: Alternativt kan du steke den i olje i panne på skinnsiden i 5-8 minutter til skinnet er sprøtt, for så å snu den og ettersteke noen minutter.
  7. Skjær gulrot, kålrot og vårløk i juliennestrimler eller bruk en kjøkkenmaskin som har denne funksjonen.
  8. Ha grønnsakene i en bolle og drypp noe av dressingen over.
  9. Anrett fisken og grønnsakene på en tallerken og fordel resten av dressingen over.
  10. Legg på en syltynn skive ristet brød.
  11. Dryss til slutt friske urter over.

Prøv en av disse 13 thaiinspirerte oppskriftene

Her finner du mange deilige retter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret
Dagens rett

Lammekoteletter er et godt alternativ til stek - i hvert fall med dette tilbehøret

Det er ikke alltid at påskelammet må komme som stek eller lår. Lammekoteletter et et fin-fint alternativ - særlig om det er få rundt bordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet
Ukens drink

Påskedrinken i år lager du av det du har i skapet

Akevitt, tranebærjuice og gingerale er en herlig leskende og lett krydret kombinasjon som kommer med smaksgaranti.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her