- Kok sushiris eller kokt grøtris etter oppskriften. Den skal være myk og klebrig.
- Skjær sjømaten i strimler på ca 1 cm bredde.
- Skjær agurken, mangoen og avocadoen i strimler som sjømaten.
- Legg et ark tang på et sammenbrettet glasshåndkle eller en bambusmatte.
- Ta vann på fingrene og ta en "ball" ris som du klemmer utover tangen.
- Legg sjømat og agurk, avocado og mangostrimler vekselvis på risen.
- Rull sammen til en fast rull i håndkledet, som du gjør med rullekake.
- Ta vann langs endekanten av tangen og press sammen.
- Legg rullen til side i kjøleskap.
- Når alle rullene er ferdig skjæres de i ca 2 cm skiver og legges på fat
- Fyll chilimajones i en glasursprøyte og lag mønster på toppen av maki-bitene.
- Rør ut litt wasabi i soyasaus og dypp en sushibit i sausen før du spiser den
- Syltet ingefær spises mellom bitene for å "rense" smaksløkene.
Husk: All fisk - bortsett fra norsk oppdrettslaks- og ørret, som skal nytes rå skal fryses i minst 24 timer før den benyttes for at den skal være helt trygg å spise.
Her finner mange flere oppskrifter på sushi du kan lage hjemme